logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Onkyo TX-8050 - brak dźwięku po aktualizacji firmware, jak ponownie wgrać?

jarek.w 02 Maj 2014 08:32 5124 9
REKLAMA
  • #1 13561424
    jarek.w
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    Witam wszystkich
    Trafił do mnie amplituner Onkyo TX-8050 , po upgrade firmware brak dźwięku na głośnikach.
    Niestety w tej chwili nie można wgrać ponownie firmware ponieważ w menu setup nie ma możliwości przełączenia na pozycje 6 "Firmware Upgrade" .
    Można przełączyć sekwencyjnie do pozycji 4 i wraca znów na poz. 1 .
    Szukam informacji na temat w jaki sposób wgrać nowe firmware.
    Dodaje że reset nie pomaga.
    poz,
  • REKLAMA
  • #2 14825802
    xEdys86
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam niestety mam ten sam problem :( czy ktoś znalazł rozwiązanie?
  • REKLAMA
  • #3 14993254
    tomsonikk221
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam jestem nowym użytkownikiem forum i borykam się dokładnie z tym samym problemem czy jest jakiś znany złoty srodek
    z góry dziękuje za pomoc
    Tomek
  • #4 14993591
    xEdys86
    Poziom 2  
    Witam mieszkam w UK ale dowiedziałem się na amerykanskim forum iż onkio prowadzi naprawy z wyzej wymieniona usterka do 2018r. Na stronie producenta napisalem do supportu i dostalem odpowiedz ze jest to im znana usterka i naprawiaja za darmo i przysla kuriera. Na kuriera z nowym opakowaniem czekalem 2 dni a kiedy odebrał paczke już po 4 dniach do mnie wróciła i wzmacniacz działał i działa do tej pory. Wysłałem tylko wzmacniacz bez zadnych faktur czy kart gwarancyjnych. Za kuriera nic nie płaciłem.
  • #5 14993893
    xEdys86
    Poziom 2  
    Dodam jeszcze że to wadliwy sprzęt Onkyo dlatego maja jakiś tam program naprawczy do 2018r nic nie zrobisz tez kombinowałem, jedynie wysłać do naprawy. U mnie poszło to szybko i bez problemu, jeśli masz opakowanie to przyślą tylko kuriera a jak już nie masz to piszesz zeby ci przysłali zastrępcze. Kurier przyjedzie zapakuje i zabierze.
  • #6 14995053
    tomsonikk221
    Poziom 2  
    to bardzo pozytywna informacja czy się uda bezpłatnie zobaczę a na razie dziękuje za info
    z pozdrowieniami Tomek
  • REKLAMA
  • #7 15373467
    wiatr1
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Otrzymałem również amplituner Onkyo TX-8050, prawdopodobnie też po błędnym upgrade firmware, bo te same objawy co u was - brak dźwięku na głośnikach - reszta funkcji na wyświetlaczu jest wyświetlana, reaguje na strojenie radia FM i resztę przełączeń.
    Oczywiście nie można wgrać właściwego firmware bo w menu setup nie ma pozycji 6 "Firmware Upgrade", z pozycji 4 wraca znów na poz. 1.

Czy udało się wam to bezpłatnie naprawić przez firmowy serwis w ramach opisanej wyżej akcji serwisowej.
    Lub może już jest rozwiązanie jak wgrać poprawny upgrade firmware bez wysyłania onkyo TX-8050.
    Jeśli ktoś ma tą wiedzę, to proszę o pomoc.
  • #8 15376618
    tomsonikk221
    Poziom 2  
    Witam
    ja niestety musiałem osobiście dostarczyć sprzęt do serwisu trwało to jakieś półtora tyg. i telefon że sprzęt jest naprawiony i można odebrać . poprosiłem o wysłanie pocztą bo nie chciało mi się 80 km znowu jechać zostałem poinformowany o kosztach 12euro za przesyłkę miało się to nijak do kosztów paliwa i czasu który musiał bym poświęcić na odbiór osobisty . Po dwóch dniach był kurier przesyłka za darmo naprawa za darmo więc wszytko się udało sprzęt gada dobrze więc nie ma co kombinować tylko serwis i uzbroić się w trochę cierpliwości
    z pozdrowieniami Tomek
  • REKLAMA
  • #9 17987089
    lenny67
    Poziom 16  
    Ocena: 43
    Czy ktoś zna numer montażowy lub nazwę tej pamięci nand z Onkyo 8050 ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy amplitunera Onkyo TX-8050 zgłaszają problem z brakiem dźwięku po aktualizacji firmware. W menu setup nie ma opcji "Firmware Upgrade", co uniemożliwia ponowne wgranie oprogramowania. Wiele osób potwierdza, że problem jest znany i Onkyo prowadzi program naprawczy do 2018 roku, oferując bezpłatną naprawę. Użytkownicy zalecają kontakt z serwisem producenta, który organizuje odbiór sprzętu kurierem. W przypadku braku opakowania, można poprosić o przesłanie zastępczego. Wiele osób podkreśla, że naprawa przebiega sprawnie i bez dodatkowych kosztów.
REKLAMA