logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens S45 – brak reakcji telefonu na kabel i program Freia przy zdejmowaniu simlocka

evil_fox 12 Kwi 2005 17:47 1722 9
REKLAMA
  • #1 1399217
    evil_fox
    Poziom 11  
    mam taki problem mam simlocka więc kupiłem kabel do telefonu ściągnołem program do zdejmowania simlocków freia ale nie reaguje moj telefon na to, dostałem sam kabel a może do tego kabla potrzeba jeszcze jakiś soft nie wiem?, mogłby mi ktoś pomóc, mam siemensa s45 kabel do niego i dobre chęci proszę o pomoc ;), moja sieć to era
  • REKLAMA
  • #2 1399235
    kameleon5
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    co to znaczy nie reaguje może trochę dokładniej!!!!
  • REKLAMA
  • #3 1399307
    evil_fox
    Poziom 11  
    nie reaguje tzn zrobiłem wszystko tak jak pisało tutaj http://www.siemensiak.pl/go.php?id=articles&aid=10 pokazał mi sie napis COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
    COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
    COMM_LoadBoots : phone is not powered on, jak naciskam czerwony klawisz na telefonie to nic się nie robi pisze phone is not powered on i tak jest zawsze, niewiem może jakiś soft do tego kabla trzeba ??? help ;)
  • #4 1399396
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Napisz na jakim systemie pracujesz bo jak na XP to jeszcze musisz zainstalować stery obsługujące porty - User port albo port95
  • #5 1399404
    kameleon5
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    co to za kabel na jaki port ustawiłeś port w programie?
  • #6 1399457
    evil_fox
    Poziom 11  
    mam xp profesional na kabelku pisze tak - siemens for pour fur RS-232,zainstalowałem jeszcze program do zgrywania dzwonków i gier na moj telefon program SiMco i podczas włączania pokazuje sie napis że connecting COM1, 19 200 Bd, DTR:1,RTS:0 - 5:5 a potem Unconnected to mobile phon has to be connected on the right serial port, switched on and registered on the net(for obtaining preliminay information) program presumes to be connected to port COM1, 19 200 Bd, The change of port can be carrieg in settings, coś z portem ale co kabelek podłączyłem i telefon też?

Dodano po 2 [minuty]:

troche lolek jestem bo jak włączałem ten program do dzwonków to zapomniałem włączyć telefon jak włączyłem tel to program włączył się bez problemów, ale nadal nie idzie zdjąć tego simlocka bo we frei nic się nie robi???

Dodano po 4 [minuty]:

kabel działa dobrze bo moge sobie przez ten program dodawać wpisy do widomości do telefonu także kabel jest dobry tylko jak zdjąć tego sim locka robiłem wszystko tak jak we frei kazali i nic :[
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 1399726
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Odpal User Porta ( w załączniku razem z opisem ) i powinno byc OK bo windzie XP trzeba pomóc w obsłudze portów.

Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • User Port.rar (14.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 1399905
    evil_fox
    Poziom 11  
    zrobiłem tak jak napisałeś i w tej frei to nic nie zmieniło może znacie jakiś inny program bo do tego tracę cierpliwość

Dodano po 36 [minuty]:

jestem skłonny coś zapłacić tej osobie która mi pomoże , hehe desperacjia sięga kresu

Dodano po 8 [minuty]:

w serwisie zapłace 25zł za zdjęcie tego simlocka a tu może za 10zł ktoś by mi pomógł =]
  • REKLAMA
  • #9 1400173
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Naprawdę ciezka sprawa jak nie ruszyło po User Porcie.
    A spróbuj jeszcze zainstalować Port95 (w załączniku) bo mi tez sie pomysły kończa.

Punkty dodało automatycznie - jak chcesz to moge Ci na maila przesłac.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • port95.rar (1.47 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 1400202
    evil_fox
    Poziom 11  
    to jak byś mogł to weź mi to na meila wyślij a jak to nie pomoże to trudno trzeba bedzie isc do serwisu :[

moj meil evil_blue_fox(_at_)o2.pl

pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Siemens S45 przy użyciu kabla RS-232 oraz programu Freia. Telefon nie reaguje na próby połączenia, wyświetlając komunikaty typu "phone is not powered on" mimo włączonego urządzenia i prawidłowego podłączenia kabla. Użytkownik pracuje na systemie Windows XP Professional i zainstalował program SiMco do przesyłania dzwonków, który poprawnie łączy się z telefonem przez port COM1. Wskazano konieczność instalacji sterowników do obsługi portów szeregowych, takich jak User Port lub Port95, aby program Freia mógł prawidłowo komunikować się z telefonem. Pomimo instalacji tych sterowników i poprawnego działania kabla w innych aplikacjach, Freia nadal nie usuwa simlocka. Użytkownik rozważa użycie innego oprogramowania lub skorzystanie z serwisu, który oferuje zdjęcie simlocka za opłatą. Wskazano, że problem może wynikać z nieprawidłowej konfiguracji portu lub braku odpowiedniego softu do kabla, jednak kabel działa poprawnie w innych zastosowaniach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA