logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 8 przywracanie systemu z uszkodzonej(?) partycji recovery

lucasosik 10 Maj 2014 12:24 1698 0
REKLAMA
  • #1 13587074
    lucasosik
    Poziom 2  
    Witam. Otóż na wstępie napisze iż zakupiłem używanego laptopa firmy ASUS K56C na alledrogo.
    Laptop otrzymałem kilka dni temu. Na laptopie bylo założone konto. Nazwa uzytkownika(sprzedajacego) w raz z nalozonym haslem które mi udostępnił. Sprzedający nie sformatował go przed sprzedażą i także nie pousuwał danych autouzupełniania do danych poczty facebooka,steama allegro i inncyh portali. Ale to nie na temat gdyż jestem uczciwy i nie zamierzam nadużyć jego danych. Ale chciałbym sformatować dyski i tu jest problem. Gdyż po wcisnieciu F9 pojawia mi się menu gdy próbuję z resetować system do stanu po sprzedaży wyświetla sie komunikat:
    Nie można zresetować ustawień do stanu początkowego. Brak wymagajanej partycji na dysku.
    Ale jest w zarządzaniu dyskami mam w sumie mam w sumie 5 partycji
    1)300mb zdrowy(partycja systemowa EFI)
    2)900mb zdrowy(partycja odzyskiwania)
    3)dysk OS C
    4)dysk DATA D
    5)20.01GB zdrowy(partycja odzyskiwania)
    Więc w zasadzie wydaje mi się iż partycja taka istnieje do przywracania sytemu.(nawet sprzedający mnie o tym zapewniał)
    Próbowałem jeszcze jednym sposobem to zrobic ale już nie pamiętam jak.To wyświetlił mi się komunikat iż na partycję zostało nałożone zabezpieczenie/hasło. Windows jest oryginalny.
    Bardzo proszę o pomoc i podpowiedzico mam zrobić gdyż zawsze nie miałem problemów z formatowaniem dysków gdyż miałem dysk DVD z systemem Win. a tu mam na partycjiach ukrytych. Podobno po podzieleniu dysku na partycje tez robią sie od tego problemy(a sa dwie partycje)
    Pozdrawiam i z góry dziękuję(w załączniku jak wygdlądaja partycje w programie easy US Partition Master)
    Załączniki:
    • Windows 8 przywracanie systemu z uszkodzonej(?) partycji recovery Bez__tytu__u2.png (80.75 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Windows 8 przywracanie systemu z uszkodzonej(?) partycji recovery Bez__tytu__u.png (61.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA