logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford 5000 - Słaby odbiór FM w aucie, dobry w domu. Co sprawdzić?

gesio 14 Kwi 2005 22:53 1266 1
REKLAMA
  • #1 1406109
    gesio
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    zadko pytam ale mam problem: gdy radio zamontowane jest w aucie kiepsko odbiera stacje, nie zatrzymuje sie podczas automatycznego wyszukiwania, recznie costam sie udaje posluchac, nawet rds wskoczy.pierwsze podejzenia to instalacja w aucie (nowa antenka,kabelki-bez zmian), probowalem te radio podlaczac w innym samochodzie i dalej to samo. co najciekawsze w domu na kawalku cyny, drucika, czegokolwiek radio odbiera idealnie. jak juz gdzies wyczytalem przelutowalem glowice, oprocz samego siemensa, wymienilem elki w glowicy, poza tym troche sama plyte i bez zmian. wedlug mnie cos jest nie tak z glowica, nie chce niczym krecic ani za bardzo w niej ingerowac bo nie mam na to wiekszej koncepcji. moze ktorys z kolegow mial podobny problem badz wie jak sprobowac to zwalczyc, w skrajnym przypadku pewnie glowica do wymiany...tylko czy to sie oplaca. za podpowiedzi, sugestie z gory dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 1407258
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    Miałem to samo w nówka sztuce 6000CD (zwrot do salonu w ramach gwarancji a potem ktoś kupił na wyprzedarzy). Próbowałem podstawiać tranzystory na wejściu, próbować zestroić i nie bardzo się udawało cokolwiek zrobić. W końcu dałem sobie spokój - ale coraz częściej można kupić radio forda z utrupionym procesorem więc są szanse.
REKLAMA