logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG E400 - Telefon nie włącza się po poprawianiu głośnika, animacja klapki

zaw0r3k 26 Maj 2014 12:11 1275 8
REKLAMA
  • #1 13635082
    zaw0r3k
    Poziom 9  
    Witam mam Telefon LG e400. Czasem zacina mi się w nim głośnik, wystarczy go otworzyć i delikatnie poprawić. Po wczorajszym "poprawianiu" telefon nie chcę się włączyć 0 reakcji. Po podłączeniu do ładowarki pokazuje animacje pokazującą żeby zamknąć klapkę, niezależnie od tego czy jest zamknięta czy nie. Co z tym fantem zrobić koledzy?
  • REKLAMA
  • #2 13635168
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    Zobaczyć czy dobrze wszystko zostało poskładane .:-).
  • #3 13635178
    zaw0r3k
    Poziom 9  
    sprawdzałem parokrotnie za dużej filozofii z tym nie ma bo wystarczy ściągnąć zewnętrzną cześć obudowy, pod klapka, potem odłączyć dotyk i zostaje sam panel
  • REKLAMA
  • #4 13635338
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    Jakaś "filozofia" musi być , jak Ci nie działa. Czy masz możliwość podłączenia telefonu do zasilacza i sprawdzenia czy jest jakiś pobór prądu przy włączaniu ?
  • #5 13635355
    zaw0r3k
    Poziom 9  
    Jest jak nacisnę jakiś guzik bo ekran się podświetla. Ale albo bateria nie działa albo styki na płytce nie łączą. Nie wiem jak do tego dojść które nie działa
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 13635367
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Swego czasu w LG GT540 trafiała się tego typu usterka, że telefon pokazywał brak tylnej klapki a de facto klapki może nie być w ogóle gdyż tam nie ma żadnych czujników. Na początek zrób wipe, jak nie pomoże to nowy soft.
  • REKLAMA
  • #7 13635417
    zaw0r3k
    Poziom 9  
    Hmm nie znam się za bardzo na tym. Więc zapytam zanim zaczne kąbinować i szukać. Czy do tego potrzeba włączyć telefon? :D bo nie mogę go uruchomić
    Albo inaczej. Dało by radę uruchomić telefon bez baterii? Bo prawdopodobnie jej nie wykrywa.
  • #8 13635443
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    zaw0r3k napisał:
    Hmm nie znam się za bardzo na tym.

Więc udaj się do serwisu zanim pogorszysz stan telefonu.
  • #9 13635452
    zaw0r3k
    Poziom 9  
    tino2003 napisał:
    zaw0r3k napisał:
    Hmm nie znam się za bardzo na tym.

Więc udaj się do serwisu zanim pogorszysz stan telefonu.

Nie zależy mi tyle na nim, żeby wydawać na niego pieniądze co na danych znajdujących się na nim. Dlatego chcę się pobawić. A to że się nie za bardzo znam na tym, szczegół szybko się uczę.

Dodano po 1 [godziny] 21 [minuty]:

Poradziłem sobie :) dzięki za info temat do zamknięcia :) reinstall softa pomógł

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z telefonem LG E400, który nie włącza się po próbie naprawy głośnika. Po otwarciu obudowy i poprawieniu głośnika telefon nie reaguje na włączenie, a po podłączeniu do ładowarki wyświetla animację sugerującą zamknięcie klapki, mimo że jest ona zamknięta. Użytkownicy sugerowali sprawdzenie poprawności montażu, podłączenie do zasilacza w celu sprawdzenia poboru prądu oraz wykonanie wipe lub reinstalację oprogramowania. Ostatecznie, użytkownik zdołał rozwiązać problem poprzez reinstalację oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA