logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć pełny tekst normy IEC 263 dotyczącej systemów elektroakustycznych?

batonx 15 Kwi 2005 15:23 1035 1
REKLAMA
  • #1 1407664
    batonx
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Potrzebuję bardzo pilnie normy IEC(263 chyba) odnośnie systemów elektroakustycznych(nagłaśnianie). Przeszukałem google i owszem znalazły się, ale do kupienia. Może znacie strony gdzie można to przeczytać za free. Ktoś z was może juz kupił i będzie w stanie się podzielić. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1407821
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    IEC 268-5 poczytaj na tesli, może nie bedziesz miał w jednomyślnej formie ale skojarzysz. Testuje się w obudowie zamkniętej albo odgrodzie, oczywiście komora bezechowa. Testuje się przez długi czas...

norma ta jest zawarta na dzien dzisiejszy i w polskiej i w niemieckiej i czeskiej... Tonsil podaje na przykład różnie. 100 godzin ciągłej pracy, ewentualnie z wypełnieniem 1 minuta właczona dwie minuty wyłączone. To odnośnie mocy elektrycznej. Reszta to już pewnie typowe warunki BHP. Łącznie bodajże z bezpieczeństwem podłaczania urzadzeń elektroakustycznych.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA