logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odczyt i programowanie pamięci AM29F010B Willem 4v2 - czy ktoś to zrobił?

krzysiekns 15 Kwi 2005 17:37 1988 11
REKLAMA
  • #1 1408034
    krzysiekns
    Poziom 11  
    czy komus udalo się odczytac i zaprogramowac ta pamiec ?? AM29F010B firmy AMD w obudowie PLCC32 programatorem willem 4v2, bardzo prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1408246
    LordBlick
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Ale jakiego rodzaju ma to być pomoc ? Dać linka do wyszukiwania poprzednich postów w tym temacie ? Jest u góry każdej strony... Przytulić ?
    Light'I
  • REKLAMA
  • #3 1408286
    krzysiekns
    Poziom 11  
    pytam sie czy komus udalo sie odczytac ta pamiec programatorem willem , mi sie to udaje ale jezeli chodzi o skasowanie albo zaprogramowanie to na jednej wersji programu wyskakuje blad a na innej np programuje i zatrzymuje sie np. na 3% i stoji a jak zmienie bufor na koncowych adresach to zawiesza sie np na 58% i stoji , czy komus sie tak dzialo? prosze o pomoc chyba ze tej pamieci niezrobie willemem to sobie odpuszcze, chodziaz znalazlem na stronie AMD opis i ta pamiec jest kompatybilna z AM29F010 to chyba powinna chodzic z willemem
  • REKLAMA
  • #4 1408326
    LordBlick
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/search.php i wpisujesz AM29F010B
    Ale to chyba nie powód, aby powielać posty i/lub duplikować konta ?
    Willem zdecydowanie jest przestarzałą, co jakiś czas łataną konstrukcją i ma tylko jedną zaletę - może wydawać się tani, ale programatorem nazwać go raczej nie można.
    Light'I
  • REKLAMA
  • #5 1408593
    krzysiekns
    Poziom 11  
    he no razcej bym sie niepowielal, mam brata i tez kozysta z tego forum , dobra poradze sobie moze sam bo pomocy tu nie znajde , dobry detektyw z ciebie ;)
  • #6 1408608
    LordBlick
    krzysiekns napisał:
    he no razcej bym się niepowielal, mam brata i tez kozysta z tego forum , dobra poradze sobie moze sam bo pomocy tu nie znajde , dobry detektyw z ciebie ;)
    Ale mowa cały czas o tym samym egzemplarzu układu... ;) Polecam dobrze sie przyjrzeć nocie aplikacyjnej ze strony AMD i sprawdzić czy "programator" dostarcza odpowiedni poziom napięć (co jest opisane w tym pdf-e) podczas programowania.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic133541.html#817660
    P.S. Detektyw, nie detektyw, ale brałem udział w tej konwersacji i dlatego mi utkwiło w pamięci...
    Pozdrawiam, Light'I
  • #7 1408849
    krzysiekns
    Poziom 11  
    ok dzieki bede probowal latwo sie niepoddam , co mnie dziwi to to ze jak otworze plik z buferem ktory odczytalem z tej pamieci to programuje ja OK a jak cos zmienie to kicha :( dobra dzieki jak cos wykombinuje to napisze
  • #8 1409100
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    krzysiekns napisał:
    jak otworze plik z buferem ktory odczytalem z tej pamieci to programuje ja OK a jak cos zmienie to kicha
    To znaczy że nie programuje się wogóle, a weryfikacja przechodzi bo pliki są zgodne.
  • #10 1409878
    krzysiekns
    Poziom 11  
    a gdzie moze sprawdzic czy jest sector protection wlaczone?
  • #12 10341668
    irondick
    Poziom 31  
    Ocena: 131
    "Może "Sector protection" jest włączone ?" A jak to wyłączyć bo mam podobny problem i faktycznie 3 sektory są zamknięte i ni jak nie idzie zaprogramować?
    I jeszcze jedno pytanie. Czy włączenie blokady jest odwracalne czy już na stałe i nie ma możliwości skasowania?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemów z odczytem i programowaniem pamięci AM29F010B firmy AMD w obudowie PLCC32 za pomocą programatora Willem 4v2. Użytkownik zgłasza, że odczyt pamięci przebiega poprawnie, jednak podczas kasowania lub programowania pojawiają się błędy lub proces zatrzymuje się na określonym procencie. Wskazuje na możliwą kompatybilność AM29F010B z AM29F010 oraz na potencjalne ograniczenia programatora Willem, który jest uznawany za przestarzały i niedoskonały. Poruszono kwestię sprawdzenia zgodności napięć programowania z notą aplikacyjną AMD oraz zwrócono uwagę na możliwe włączenie ochrony sektorów ("Sector protection"), która może uniemożliwiać programowanie. Użytkownik pyta, jak sprawdzić i wyłączyć tę ochronę, a inni uczestnicy wskazują, że opcja ta powinna być dostępna w oprogramowaniu programatora. Pojawiło się również pytanie o odwracalność blokady sektorów, gdyż trzy sektory są zablokowane i nie można ich zaprogramować.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA