logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Maszynka do włosów za ok. 100zł - tylko Philips z zasilaniem sieciowym.

00S 30 Maj 2014 16:18 6405 8
REKLAMA
  • #1 13648495
    00S
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam,

Planuję na dniach zakup nowej maszynki do włosów i po rozejrzeniu się w temacie wybrałem 3 modele.

-Philips HC5410/15
    -Philips QC5115/15
    -Philips QC5125/15
    - no może jeszcze Philips Super Easy QC5010/00

W grę wchodzi tylko firma Philips, gdyż o niej (w temacie maszynek do strzyżenia) mam najlepsze zdanie.
    Już blisko 15 letnia maszynka tej firmy nadal działa, nic nie się nie urwało, zepsuło - jedyny problem to stępione już ostrza :)
    Ostatnio miałem Remingtona HC-5150 i dość szybko zaczęły się z nim problemy...

Myślałem nad droższą opcją niż te wyżej podane ale nie wiem czy jest sens tyle dawać, tym bardziej, że zasilanie akumulatorowe nie jest mi do niczego potrzebne.

Prosiłbym o radę którą z wyżej wymienionych najlepiej wybrać?

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 13663289
    Drogon
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Jak faktycznie nie chcesz akumulatorowej to myślę że z wymienionych najlepszy będzie ten Philips HC5410/15. Najwięcej ustawien długości (24) +trochę większy zakres strzyżenia
  • #3 13678611
    00S
    Poziom 13  
    Właśnie ku niemu się skłaniam :)
    Ten model ma mało opinii a kilka wspomina o niewyłapywaniu małych włosków...
    Ale kusi ilością ustawień, to na pewno :)

Nie chcę tylko, żeby maszynka z większą ilością "bajerów" strzygła gorzej od tańszego QC5115/15.

Rozumiem, że po zakupie i rozpakowaniu maszynki, jeżeli mi się nie spodoba oddać jej już nie mogę?
  • REKLAMA
  • #4 13680400
    astw
    Poziom 18  
    Ocena: 106
    "jedyny problem to stępione już ostrza". Polecam wymianę ostrzy nie maszynki. Moja maszynka sprzed 15 lat jest dużo stabilniejsza niż obecne. Z kupieniem ostrzy nie ma problemu (np. internetowo - z RFN lub GB).
  • #5 13681098
    Drogon
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Ilość ustawień czy długość strzyżenia to nie bajer, raczej bym powiedział że podstawa w tego typu sprzęcie :) Poza tym z tego co czytałem to ma dwustronnie naostrzony "element" tnący, czyli strzyże dokładniej i dużo szybciej. Także moim zdaniem to jest najlepsza opcja w tej cenie
  • REKLAMA
  • #6 13681163
    00S
    Poziom 13  
    Same ostrza do starej maszynki to koszt od 60zł (szybki rzut okiem) więc nie opłaca mi się :)

Dlatego napisałem bajer w cudzysłowie :D Oczywiście to podstawa.
    Nie ma się już co rozwodzić - wezmę tą HC5410/15 - jest w promocji w pobliskim sklepie, nie ma akumulatorów, ma dużo ustawień długości no i to w końcu Philips :)

Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem :)
  • #7 13780416
    mihail1
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam, i jak sprawuje się maszynka?
    chciałem ją używać również do obcinania włosów na klacie, ewentualnie rękach.
    Ale czytałem opinie, iż nie łapie rzadkich włosów.
    Mógłbyś się podzielić opinią na jej temat, gdyż planuję zakup
  • REKLAMA
  • #8 13787262
    00S
    Poziom 13  
    Maszynka sprawuje się całkiem dobrze, nie mam większych zastrzeżeń.
    Jeżeli chodzi o obcinanie włosów na głowie - strzyże naprawdę dobrze, nie zauważyłem żadnych niedociętych włosków, nie ciągnie za włosy. Szeroki zakres regulacji i brak akumulatorów również na plus. Maszynka dobrze leży w ręce, łatwo się ją czyści.
    Jedyne zastrzeżenie mam do strzyżenia zarostu - jeżeli strzygę (bez nasadki) to potrafi nieco "przyhaczyć" ale to tylko, gdy ustawiam maszynkę pod innym kątem, jeżeli strzygę normalnie (tak jak włosy na głowie, w takim kierunku przesuwając) tnie całkiem dobrze, delikatnie i precyzyjnie.

Nie wiem czy dość przejrzyście napisałem więc jakby co pytaj :)
  • #9 13787930
    mihail1
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Dzieki bardzo za opinie. Pomogła mi przy wyborze :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik planuje zakup nowej maszynki do włosów i rozważa kilka modeli Philips, w tym HC5410/15, QC5115/15, QC5125/15 oraz QC5010/00. Preferuje maszynki z zasilaniem sieciowym, ponieważ nie potrzebuje akumulatora. Użytkownik ma pozytywne doświadczenia z marką Philips, jednak miał problemy z modelem Remingtona. W dyskusji podkreślono, że model HC5410/15 ma najwięcej ustawień długości (24) i lepszą jakość cięcia dzięki dwustronnie naostrzonemu elementowi tnącemu. Po zakupie HC5410/15 użytkownik nie zauważył problemów z cięciem włosów, chociaż przy strzyżeniu zarostu może wystąpić drobne przycinanie. Maszynka jest dobrze oceniana za łatwość czyszczenia i komfort użytkowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA