logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować kod ograniczeń w Nokia 3220? Zapomniałem kodu zabezpieczającego

druid756 16 Kwi 2005 17:21 11352 25
REKLAMA
  • #1 1410795
    druid756
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    po wpisaniu kodu pin pojawił sie kod ograniczeń przeczytałem w instrukcji że ten kod to 12345 ale nie działa widocznie jest jakis inny ale ja już go zapomniałem znacie może jakiś kod który by złamał ten kod ograniczeń pomóżcie pozdro Druid
  • REKLAMA
  • #2 1410809
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    ten kod 12345 jest w orginale jak go zmieniales to pomoze ci tylko kabel i program do tego albo reset
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1411196
    edy27
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    jaki reset co ty bredzisz kz kablem sie zgodze ale nie resetem jak ty chcesz to zrobić wytumacz mi odpisz edy
  • #4 1411223
    piterFX
    Poziom 27  
    edy27 napisał:
    jaki reset co ty bredzisz kz kablem się zgodze ale nie resetem jak ty chcesz to zrobić wytumacz mi odpisz edy

jesli chodzi o reset to boxem a jak nie weisz jak to juz twuj problem
  • #5 1417432
    Morphy21
    Poziom 12  
    po wpisaniu kodu pin wyskakuje mi kod ograniczen.
    Czy ktos wie co mam teraz zrobic ?
    czy da sie jakos ominac ten kod?
    prosze odpiszcie
    edy27
  • #6 1417885
    Kolba44
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    witam.
    piterFX ma racje jedyne rozwiazanie to w twoim wypadku no chyba ze masz boxa wizyta w serwisie i resecik kodu zabezpieczajacego do fabrycznego chyba ze tez juz zablokowales kod zabezpieczajacy bo jest i taka mozliwosc jesli wpisywales duzo razy...wtedy boxik moze sobie nie poradzic z samym resecikiem i skasuja cie wiecej bo bedzie trzeba przeflashowac.a za samo zresetowanie kodu zabezp. powinni cie skasowac nie wiecej niz 10zl.
    pozdrawiam
    kolba44
  • #7 1418904
    Morphy21
    Poziom 12  
    tak ale jesli zresetuja kod zabezpieczajacy to telefon straci gwarancje?
    a i co to jest box?

Dodano po 23 [minuty]:

bo telefon ma simlocka i ma gwarancje w ERZE a kiedy wkladam karte ery to po wpisaniu kodu pin wyskakuje kod ograniczen a oryginalnej karty ery na tej w której telefon nie zondal kodu ograniczej nie posiadam niestety.
    I czy da sie usunac ten kod ograniczen?
    Bo jesli tak to lepiej isc do komisu czy serwisu gdzie zakupiony zostal telefon?
    prosze pomózcie!
    pozdrawiam
  • #8 1418966
    Kolba44
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    box to urzadzenie do serwisowania telefonow (wgrywanie softow,simlock itp).
    nie stracisz gwarancji jak zresetuja ci kod do standardowego...
    pozdrawiam
    kolba44
  • #9 1419188
    HackWir
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Jest sporo programików do odczzytu kodu aparatu (tego kodu zabezpieczenia) Np. phone info tools, nawet jakieś menadzery np. Logo menager w większości wersji pozwala na odczytywanie kody, lub DCT4 Tool, albo DCT4SecurityCodeChange, bądż NokiaToolD4 i inne
    Narka
  • REKLAMA
  • #10 1419253
    piterFX
    Poziom 27  
    mi raz sie udało z czytac kod z 6510 zwykłym kablem f/mbus program tez gdziues mam na kompie
  • #11 1419271
    Bosak
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Kolba44 napisał:
    witam.
    powinni cie skasowac nie wiecej niz 10zl.
    kolba44

mi skasowali 30 zł :[ , zdziercy

Dodano po 1 [minuty]:

piterFX napisał:
    mi raz się udało z czytac kod z 6510 zwykłym kablem f/mbus program tez gdziues mam na kompie

mozesz mi wyslac ten program szylon16(_at_)wp.pl
  • #12 1429813
    Morphy21
    Poziom 12  
    witam
    mam pytanie czy ktos ma soft do nokii 3220 bo nie moge sciagnc z internetu albo czy ktos wie jak znalezc?
    prosze pomózcie!
    Morphy21
  • #14 1430260
    Damiankca
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    Morphy21 napisał:
    witam
    mam pytanie czy ktos ma soft do nokii 3220 bo nie moge sciagnc z internetu albo czy ktos wie jak znalezc?
    prosze pomózcie!
    Morphy21

I co z tym softem chcesz zrobić ????? masz sprzęt żeby coś z tym podziałać ????
  • REKLAMA
  • #15 1456249
    Morphy21
    Poziom 12  
    Witam.
    Mam dwa ważne pytanka
    Po pierwsze:
    Kiedy wciskam klawisze 1, 4 a czasami 7 wyświetlacz gaśnie a czasami całkowicie sie wyłancza czy to jest wina źle wgranego softu?
    po drugie:
    Telefon aktualnie jest w serwisie, ale obawiam się że to nic nie pomoże i go nie naprawią.Bo problem polega na tym że po włożeniu obojętnie z jakiej sieci karty sim tel. żąda kodu OGRANICZEŃ.

Dlatego mam prośbę, czy ktokolwiek oddawał tel. do komisu w sprawie zlikwidowania kodu ograniczeń lub wgrania softu?
    Jeśli tak, to czy ktoś wie czy ten kod ograniczeń i soft do noki 3220 wgrywają w komisie na miejscu?
    Pytam oto, gdyż bardzo zależy mi na czasie.
    Pomóżcie prosze! Pozdro
    Morphy 21
  • #16 1458914
    Morphy21
    Poziom 12  
    witam
    mam prośbe czy zna ktoś jakieś stronki do ściągania programów i gier jeśli tak to prosze odpiszcie
    pozdrawiam
    Morphy21
  • #17 1458934
    tasior01
    Poziom 19  
    Ocena: 5
    Morphy21

Po pierwsze co to ma związane z tym tematem, zacznij nowy.
    Po drugie o jakie Ci chodzi gry, programy do czego??

Pozdrawiam
  • #18 1460169
    Morphy21
    Poziom 12  
    witam
    wie ktoś czy w serwisie/komisie ściągają kody ograniczeń i softy na miejscu?
    odpiszcie!
    Morphy 21
  • #19 1460727
    piterFX
    Poziom 27  
    jelsi masz kod ograniczen to telefon prawdopodobnie jest kradziony albo zablokowany co do serwisu i zmiany softu robia to na miejscu ale zmiana softu nic nie da jak masz kod ograniczen tego softem nie usuniesz
  • #20 1461537
    Morphy21
    Poziom 12  
    Ale orientowałem sie oraz byłem w komisie i powiedzieli mi że ściągną ten kod ograniczeń za 20 zł
    i co ty na to

Dodano po 1 [godziny] 17 [minuty]:

A kod ograniczeń też ściągają na miejscu?
    prosze odpowiedz PiterFX
  • #21 1463070
    fijar
    Poziom 14  
    teoretycznie powinni... nieraz specjalnie żeby nadać profesjonalizmu serwisowi biorą telefon na dłużej a sama robota trwa około 20 sekund.
  • #22 1463101
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    kod ograniczen... to po prostu simlock... lol...
  • #23 1489061
    Morphy21
    Poziom 12  
    WITAM!
    Mam jeszcze taki problem bo oddałem telefon nokia 3220 do naprawy do serwisu 21 kwietnia 2005 r a powiedzieli żeby odebrać 5 maja i przyszedłem 5 maja i powiedzieli że telefon jest jeszcze nienaprawiony, a 9 maja zadzwonili że telefon jest naprawiony i będzie wysłany do tegoż punktu ery.
    Dlatego pytam czy ktoś miał taką sytuację i wie ile czasu trwa mniejwięcej wysłanie z serwisu do tego punktu ery?Bo mieli przesłąć smsa jak będzie gotowe a czekam już 4, 5 dni i nic nie doszło!
    A do tego serwisu ery mam kawałek i nie chce jechać na darmo!
    Prosze pomóżcie bo nie wiem co teraz zrobić!
  • #24 1489155
    tomiyo
    Poziom 10  
    Pomocy!!!!!!!!!Nie wie kto może jak pozbyć sie kodu klawiatury w noki 1100 bo ja nie mogę nigdzie znaleść stronki z programikem. I czy dało by sie to usunac za pomoca zwykłego kabla

Dodano po 32 [sekundy]

Pomocy!!!!!!!!!Nie wie kto może jak pozbyć sie kodu klawiatury w noki 1100 bo ja nie mogę nigdzie znaleść stronki z programikem. I czy dało by sie to usunac za pomoca zwykłego kabla

Dodano po 20 [sekundy]:

• #25 1489923
    Morphy21
    Poziom 12  
    o jaki kod klawiatury ci chodzi?

pozdro
  • #26 1535432
    Morphy21
    Poziom 12  
    Witam
    mam taki problem bo byłem w komisie i powiedziałem że chcę zakupić kabel USB do nokii 3220. Dali mi nowy kabel DKU-2 wraz z płytką a w domu sprawdziłem że nie ma na płytce tego Telefonu, a niedawno dowiedziałem się żę do tego telefonu potrzebny jest kabel DKU-5 i nie wiem czy z tym kablem DKU-2 telefon będzie wymieniał dane między komputerem.
    Dlatego prosze żeby ktoś kto się zna lub miał taką sytuację powiedział czy ten kabel DKU-2 też będzie działać z nokią 3220.
    Bardzo proszę o pomoc, z góry dzięki

Dodano po 6 [minuty]:

Mam jeszcze taką prośbę, żeby ktoś powiedział mi jaki kabel do NOKII 3220 będzie najlepszy i uzasadnił swoją wypowiedź

Dodano po 47 [minuty]:

Gdyby ktoś wiedział co z tym zrobić i mógłby mi pomóc to prosiłbym o odpisanie na mój numer gg:
    1395863
    Jestem z Jeleniej Góry
    Jakby ktoś mi pomógł to byłbym bardzo wdzięczny

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zapomniał kodu ograniczeń (simlocka) w telefonie Nokia 3220, standardowy kod 12345 nie działa. Rozwiązaniem jest użycie specjalistycznego kabla (najczęściej DKU-5) oraz oprogramowania serwisowego do odczytu lub resetu kodu zabezpieczeń. Reset kodu można wykonać w serwisie lub komisie, gdzie często stosuje się boxy serwisowe do wgrywania softu i usuwania blokad. Reset kodu zabezpieczeń do wartości fabrycznej zwykle nie powoduje utraty gwarancji, ale jeśli kod został zablokowany po wielokrotnym błędnym wpisaniu, może być konieczne przeflashowanie telefonu. Dostępne są programy takie jak Phone Info Tools, DCT4 Tool, DCT4SecurityCodeChange czy NokiaToolD4, które umożliwiają odczyt i zmianę kodu zabezpieczeń. Kabel DKU-2 nie jest kompatybilny z Nokia 3220 do tych operacji, zalecany jest kabel DKU-5. Wymiana softu w serwisie lub komisie jest możliwa, ale nie usuwa kodu ograniczeń, jeśli telefon jest zablokowany. Koszt usunięcia kodu w serwisie lub komisie to około 20-30 zł. Telefon z kodem ograniczeń może być zablokowany lub pochodzić z nieautoryzowanego źródła.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA