logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio samochodowe z CD i RDS do 250 zł - co wybrać do Golfa MkII?

thandor 17 Kwi 2005 12:28 2032 1
REKLAMA
  • #1 1412762
    thandor
    Poziom 10  
    Witam, jestem na kupnie radia samochodwego, mam na nie koło 200-250 złoty, i nie moge zdecydwać któe, a pozatym nie znam sie zbyt dobrze, dlatego prosze o pomoc. Jakie radio wybrac? Dodam że chciałbym aby było CD, RDS, jako tako gralo, moze byc uzywane, byloby lepije jakby ceny opierac na ofertachz allegro bo najprawdopodobnije to bedzie zrodlo z ktorego kupie. Przy okazji jakie glosniki dac do drzwi? ( mam Golfa MkII 1990 3 drzwiow). z góry dziekuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1412872
    Pablo1936
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    W cenie 250 zl ciezko znalezc dobre radio cd . Trzeba zwracac uwage na to aby nie bylo zbyt stare bo problem z samochodowymi radiami cd jet taki ze po pewnym czasie wypala sie laser i spada skutecznosc mech. tlumiacych drgania, co wiaze sie z przeskakiwaniem plyt podczas jazdy po nierownosciach. Osobiscie doradzam ci firme Clarion , Alpine , Pionner uwazaj na Sony (czasami skacza od nowosci) oraz Blaupunkt (nie lubia wypalanek). Pamietaj tez ze najlepsze radio bedzie "skakac" jezeli bedzie zle lub niestarannie zamocowane. Podstawa to montaz to samo sie tyczy glosnikow . Glosniki najlepsze bezapelacyjnie Blaupunkt. Do przednich drzwi kup jednodrozne ( dwu drozne bez sensu bo na desce masz wysokotonowe). Glosniki musza idealnie pasowac na swoje miejsca (musza szczelnie dolegac do orginalnego otworu) . I podstawowa zasada lepiej gorsze radio i lepsze glosniki niz na odwrot.
REKLAMA