logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wprowadzić kod 84269 na pilocie bez klawiatury numerycznej w Samsung HT-DB120?

smiech420 19 Kwi 2005 10:32 2001 6
REKLAMA
  • #1 1418389
    smiech420
    Poziom 11  
    Znalazłem coś takiego na: http://forum.digital-digest.com/showthread.php?s=&threadid=36425

Samsung HT DB120

1. Open tray
    2. Remove any disks
    3. Close tray
    4. Switch Off Player
    5. Unplug from mains & wait for 50seconds (RAM will be cleared)
    6. Reconnect to mains
    7. Turn on player with remote.
    8. Press ENTER on remote.
    9. Press 84269 with your remote
    10. Press ENTER on remote. (The tray will open and player will power off and close tray.)
    11. Switch on power from your remote.

Jak zrealizować punkty 8,9 i 10? Na pilocie nie mam klawiatury numerycznej a tu wyraźnie stoi napisane żeby wprowadzić kod 84269.
  • REKLAMA
  • #2 1418580
    faber
    Poziom 24  
    Ocena: 36
    Jak to nie masz ?
    masz jakiś zamiennik ?
    W orginalnym na dole są przecież klawisze numeryczne.

A może klapki na dole nie otworzyłeś :D
  • REKLAMA
  • #3 1420179
    smiech420
    Poziom 11  
    No fakt, rzuciłem okiem tylko i klapki nie zauwazyłem. :o)
    Ale w punkcie 10 nie wysunęła się tacka (nie wykonała się część opisana w nawiasie w pkt 10)
    No i DVD nie funkcjonuje. Jakieś pomysły dlaczego ??
    Pozdr
  • #4 1420273
    faber
    Poziom 24  
    No coś musiałeś zrobić źle. Spróbuj tak jak w tym wątku, którego link zapodałeś na początku :) - czyli odłącz na 30 min DVD.
  • REKLAMA
  • #5 1516932
    zetek
    Poziom 12  
    Ocena: 39
    do czego ma służyć ten triczek ???????????
  • #6 1518143
    faber
    Poziom 24  
    zetek napisał:
    do czego ma służyć ten triczek ???????????

Jest napisane przecież na stronie podlinkowanej w pierwszym poście, jasno i wyraźnie : "...to make it region free..."
  • REKLAMA
  • #7 5998620
    kalor5
    Poziom 1  
    Zrobiłem wg. instrukcji. Kilka razy powtarzałem jak DIVIXy nie idą tak nie idą. Serwis auotryzowany może mi to zrobić?? Albo jest jakaś płyta od tego??

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wprowadzenia kodu serwisowego 84269 na pilocie do odtwarzacza Samsung HT-DB120, który nie posiada widocznej klawiatury numerycznej. Instrukcja wymaga naciśnięcia klawisza ENTER, następnie wpisania kodu 84269 i ponownego naciśnięcia ENTER, co ma spowodować otwarcie tacki i wyłączenie urządzenia. Użytkownik zauważył, że na oryginalnym pilocie pod klapką znajdują się klawisze numeryczne, które są niezbędne do wprowadzenia kodu. Po wykonaniu procedury tacka nie wysunęła się, a odtwarzacz przestał działać poprawnie. Wskazano, że należy odłączyć urządzenie od zasilania na dłuższy czas (np. 30 minut) w celu wyczyszczenia pamięci RAM. Celem wprowadzenia kodu jest odblokowanie regionu DVD, aby odtwarzacz stał się region free. Pojawiły się pytania o możliwość wykonania tej operacji w serwisie lub dostępność specjalnych płyt do tego celu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA