logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak internetu na PC przy działającym WiFi na telefonie, 2 routery w sieci

Aserix 06 Cze 2014 18:14 1629 21
REKLAMA
  • #1 13684669
    Aserix
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Witam. Mam taki problem: nie mam internetu na PC skre mam na telefonie przez WiFi. Jak wchodzę w rozwiąż problem to wyskakuje mi taki komunikat Brak internetu na PC przy działającym WiFi na telefonie, 2 routery w sieci . Dodam że mam 2 routery. Proszę o pomoc gdyż mało znam się na tych sprawach.
  • REKLAMA
  • #2 13684900
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13684907
    Aserix
    Poziom 14  
    Miałem internet, problem pojawił się nagle
  • #4 13684922
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 13684926
    Aserix
    Poziom 14  
    Nie, przepraszam ale czy spotkałeś się już z takim problemem?
  • REKLAMA
  • #6 13684940
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 552
    Przeinstaluj sterowniki do karty WiFi. Przecież nawet system Ci wypisał, że problem może być właśnie spowodowany jego nieprawidłowym działaniem.
  • #7 13684943
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 13684946
    Aserix
    Poziom 14  
    W tej chwili zrobiłem przywracanie systemu i czekam na efekty. Ja nie orientuje się w tych sprawach i jak byś mógł dokładniej powiedzieć co i jak?

Dodano po 4 [minuty]:

Mój komputer nie łączy się przez WiFi tylko jest połączony kablem. Jak próbuje wyszukać sieć to nic nie znajduje. A po przywracaniu pokazali się to :
  • #9 13684965
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 13684967
    Aserix
    Poziom 14  
    Zdjęcie z przywracania Brak internetu na PC przy działającym WiFi na telefonie, 2 routery w sieci

Dodano po 3 [minuty]:

A przywracanie systemu może załatwić sprawę?
  • #11 13684979
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Przeskanuj system MBAMem.
    Spróbuj w miarę aktualnego pobrać na innym sprzęcie i takiego zainstaluj.
    Antywirusa na chwilę wyłącz.;)
  • #12 13685016
    Aserix
    Poziom 14  
    Dlaczego potrzebny jest skan? Nie możecie mnie pokierować jak te sterowniki pobrać?
  • #13 13685022
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Aserix napisał:
    Dlaczego potrzebny jest skan?

A masz pewność, że powodem "uszkodzenia" systemu, nie jest złośliwe oprogramowanie?

Aserix napisał:
    Nie możecie mnie pokierować jak te sterowniki pobrać?

Na podstawie jakich danych? Przecież nie podałeś nawet - jaka to karta, jaki PC - nic.
  • #14 13685042
    Aserix
    Poziom 14  
    Nie mam jak go ściągnąć ale mogę powiedzieć że w ostatnich czasach nie korzystałem z żadnych wyszukiwarek a internet byl

Dodano po 4 [minuty]:

Nie mogę nawet avasta wyłączyć. Może spróbujemy z tym przywracaniem?

Dodano po 15 [minuty]:

Wspomniałeś że jak przełożę jakoś wtyczkę to będę miał internet więc mogę ją przełożyć i aktualizować sterowniki. Tylko co podłączyć do czego?

Dodano po 22 [minuty]:

Moja karta to NVIDIAnForce Networking Controller wersja 73.1.4.0 masz może do tego sterownik?

Dodano po 51 [minuty]:

haloo jest ktoś??

Dodano po 44 [minuty]:

Zdjęcie chyba te :) Brak internetu na PC przy działającym WiFi na telefonie, 2 routery w sieci
  • #16 13685565
    Aserix
    Poziom 14  
    Możesz tylko mi powiedzieć dlaczego mam ściągnąć coś do płyty głównej a nie sterowniki do karty sieciowej?
  • REKLAMA
  • #17 13685572
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Przecież to jest integralna część płyty głównej.
  • #18 13685589
    Aserix
    Poziom 14  
    podczas skanowania mbam wykrylo mi 21 detected objects wszystkie do kwarantanny?
  • #19 13685593
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Aserix napisał:
    podczas skanowania mbam wykrylo mi 21 detected objects wszystkie do kwarantanny?

Daj zrzut ekranu.
  • #20 13685602
    Aserix
    Poziom 14  
    Wywaliłem je. Nie wiem czy to może mieć coś wspólnego ale jak ładuje mi się to kółko od internetu to strasznie wolna i z takimi lagami sie obraca

Dodano po 3 [minuty]:

Moge skorzystać z chipsetu który już mam na komputerze?

Dodano po 8 [minuty]:

To jak robimy? Co następnie ściągnąć
  • #21 13685781
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5491
    Aserix napisał:
    To jak robimy? Co następnie ściągnąć

swiercm napisał:
    Tu masz wszystkie sterowniki.
    https://www.asus.com/pl/Motherboards/M4N68TM/HelpDesk_Download/
    Oczywiście, jak zawsze zaczynasz od sterownikó do chipsetu. Potem reszta.

Zrobione?.

Widzę, że z kolegą ciężka przeprawa jest, wydukane odpowiedzi, brak wpisów, czy zrobił o co był proszony...?.
    Kolego, to TY masz problem, i to TY prosisz NAS o pomoc, szanuj to, że ktokolwiek próbuje Tobie pomagać, ale, Ty też musisz współpracować.
    Jeśli nie czujesz się na siłach, to szukaj odpłatnie kogoś, kto Ci to wszystko zrobi, innej drogi nie widzę, albo jeszcze dłuuugo będziesz w lesie.
  • #22 13685951
    Aserix
    Poziom 14  
    Tak jak chcieliście ściągnąłem chipset ale co jeszcze bo dla mnie "potem reszta" nic nie mówi.

Dodano po 31 [minuty]:

Nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ ale to chyba ta druga karta ma nieaktualne sterowniki. Brak internetu na PC przy działającym WiFi na telefonie, 2 routery w sieci

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem dostępu do internetu na komputerze stacjonarnym, mimo że telefon łączy się z siecią WiFi. Problem pojawił się nagle, a użytkownik posiada dwa routery w sieci. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym przeinstalowanie sterowników karty WiFi, podłączenie komputera kablem do routera oraz skanowanie systemu w poszukiwaniu złośliwego oprogramowania. Użytkownik zainstalował sterowniki chipsetu płyty głównej, ale nadal ma wątpliwości co do dalszych kroków. Wskazano również na możliwość, że problem może leżeć po stronie nieaktualnych sterowników drugiej karty sieciowej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA