logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ibm P70 /6554-603/ - Jak podłączyć monitor 13W3 do komputera z 15HD?

punx 19 Kwi 2005 16:29 1290 4
  • #1 1419304
    punx
    Poziom 11  
    witam!
    dostałem monitor taki jak w tytule i mam problem.Polega on na tym że ów monitor ma wyjście 13W3 a w kompie mam 15HD.zrobiłem sobie przejsćówke tzn gniazdo hd15 podpiołem do gniazda na płycie monitora za pomocą kabli wg schematu z tej strony http://www.monitorworld.com/cables_home.html no i wszytko pieknie zalutowane a tu nie świeci:(
    objaw jest następujący po podłączeniu monitora z kompem monitor odpala tzn słychać ze się przetwornica załacza i dioda zaczyna świecić na zielono ale po krótkiej chwili dioda ta zaczyna migać /zielono-zółto jak się nie mylę/ i brak jakiego kolwiek obrazu. po odłączeni kabla sygnałowego monitor przechodzi w standby /dioda swieci na czerwono/
    moje pytanie do szanownego grona jest takie co musze jeszcze zrobić aby ten monitor mi współpracował z kompem bez jakichkolwiek problemów?? przeczytałem wszystkie posty na elektrodzie które odnosza się do tego monitora ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem jeżeli ktos z was może mi pomóc to bede wielce wdzięczny. monitorek jest fajny i wygląda na sprawny ale nie mogę się z niego jak na razie cieszyć no chyba że jakoś mi pomożecie. jeżeli to coś jest z elektroniką nie tak to podajcie szczegółowe info gdyz w monitorach wogóle nie siedzę i niechce czegoś ew. uwalić.
    podrawiam i czekam na jakies sugestie propozycję i pomoc
    ps.nie wiem jaki jest nr. chassis ale jest to na SONY

zmieniłem temat, proszę czytelniej opisywać problem w temacie
    kosmita
  • #2 1420954
    dariuszm2
    Poziom 34  
    Ocena: 69
    Cześć.
    Trzeba przerobić dobrze kabelek.
    Rozumiem, że przed przeróbką działał sprawnie na oryginale?

Sprawdzę notatki i podam Ci co na które piny.
    Pozdrawiam.
  • #3 1421129
    radoslaw13
    Spec od monitorów
    Ocena: 22
    Jeśli dobrze pamiętam ten monitor generuje własny obraz testowy gdy uruchomisz go bez podłączenia do kompa. Sprawdzisz w ten sposób czy winowajcą jest kabel syg.
  • #4 1421138
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6857
    IBM-P70 = SONY GDM17SE2T, CPD-300SFT,
    Sony Chassis :SCC-J79G-A lub Chassis N2
    GDM-17SE2T ch N2
    CPD-300SFT ch N2

także DELL D1726T-HS, Dell 1000H ,DELL D1025HT
  • #5 1448409
    punx
    Poziom 11  
    witam! sprawdziłem przelotkę i piny mam podłączone dobrze wg. schematu ze stronki którą podałem. Co do obrazu testowego to niestety nic na monitorze się nie pojawia chociaż próbowałem różnych sposobów na ten test /przełączenie z tyłu przełącznika oraz dodatkowo kombinacje z klawiszami na panelu przednim/ bez żadnego rezultatu. Ja dostałem ten monitor i nie wiem czy on wcześniej chodził na oryginalnym kablu ponieważ mam go z "drugiej ręki" a wcześnieszy właściciel go nie używał bo tez nie miał odpowiedniego kabla. Jeżeli macie jeszcze jakieś sugestie i rady to będe wdzięczny. Jest już long week więc może znajdę trochę czasu by coś w nim pogrzebać tylko pasowałoby wiedzieć od czego zacząć bo szkoda żeby sobie tak stał bezużytecznie :(
    pozdrawiam i czekam na rady i sugestie
REKLAMA