logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do karty graficznej win7 64x na lapka g570

baletudo5 11 Cze 2014 16:49 4806 23
REKLAMA
  • #1 13698503
    baletudo5
    Poziom 9  
    Witam jestem posiadaczem właśnie tego modelu G570 są w nim dwie karty graficzne AMD Radeon HD 6370M oraz Mobile Intel(R) HD Graphics problem jest w tym nigdzie nie mogę znaleść tych sterowników kompatybilnych z systemem x64. Może jest ktoś posiadaczem tego modelu lapka i ma owe sterowniki do którejś z kart? Lub podpowie jakiś link gdzie mogę je znaleść. Na stronie AMD te nowe stery bodajże wersja 14.4 wykryła mi kartę Radeon ale na win7 x32... także karta intela działa na tym windowsie ale obecnie zakupiłem dodatkową kość ram i wymagany jest system 64 bitowy ale głwoe się ściągam instaluje i nic zero rezulatu, ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?? Byłbym bardzo wdzięczny;)
  • REKLAMA
  • #2 13698583
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13698687
    baletudo5
    Poziom 9  
    Tak oczywiście są tylko jest tego trochę http://support.lenovo.com/pl_PL/downloads/default.page to mam to wszystko ściągać i instalować, czy to w jakiejś kolejności ma być zainstalowane? Trochę się w tym nie orientuje dla mnie sterownik to sterownik gdzie pisze wyraźnie do jakiej karty a tutaj jakieś sterowniki dyskretne itp.;)
  • #4 13698702
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 13698801
    baletudo5
    Poziom 9  
    Ok już sprawdzam

Dodano po 46 [minuty]:

Dalej to samo wogóle nie reaguje w menadżeże urządzeń tylko przy przy opcji karty graficzne są te dwie wymienione i przy nich wykrzykniki;/
    Przy Radeonie jest takie info o stanie urządzenia:
    System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)
    A przy karcie z Intela:
    To urządzenie nie może znaleźć odpowiednich wolnych zasobów, których można użyć. (Kod 12)

Jeśli chcesz używać tego urządzenia, musisz wyłączyć jedno z urządzeń występujących w systemie.
    Przecież działały obie na poprzednim systemie to dlaczego teraz mam jedną wyłączyć?
  • #7 13699009
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 13699255
    baletudo5
    Poziom 9  
    Eh nie wiem co już z tym dziadostwem począć chyba muszę zostać przy 32 bitowym systemie.. Odnośnie tej ostatniej rady próbowałem nic z tego jeszcze pościągam ze strony lenovo te wszystkie pliczki do sterów graficznych może coś pomoże
  • #9 13699310
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 13699891
    baletudo5
    Poziom 9  
    Niestety nic nie dały te stery ze strony lenovo ;/ Jeżeli ktoś ma jakąś wskazówkę lub miał do czynienia z takim problemem chętnie wysłucham.
  • #11 13699897
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 13700229
    baletudo5
    Poziom 9  
    Proszę i dodałem jeszcze ss co tam pisze przy właściwościach po kliknięciu prawym na te karty.
    Załączniki:
    • Przechwytywanie_1.PNG (17.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Przechwytywanie_2.PNG (18.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Przechwytywanie.PNG (34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #13 13700250
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #14 13700409
    baletudo5
    Poziom 9  
    Wyłączyłem w biosie tą amd ściągam teraz do tej zintegrowanej stery bo tym sposobem wyżej nigdzie nie znalazłem z tych sterów co miałem z rozszerzeniem .inf
  • #15 13700531
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #16 13701324
    baletudo5
    Poziom 9  
    Nic po prostu nic nie da się wybrać ściągnołem i te stery do intela później te tutaj co mi podałeś i tam gdzie należy wybrać Z dysku klikam to odnajduje tam gdzie są zapisane te stery ale w żaden sposób nie pokazuje że to pliki inf. i nie da się ich zainstalować ręcznie poprzez to wymuszenie instalacji naprawdę denerwujące to już jest.. A może jakby zainstalować win 8 64x?
  • REKLAMA
  • #17 13701366
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #18 13702843
    baletudo5
    Poziom 9  
    Próbowałem w ten sposób po kolei te trzy pliki wgrać dalej jest to samo... Chwile tylko była karta intela działała tzn. w okienku stan urządzenia widoczne było że działa poprawnie ale po restarcie już coś jej się zmieniło i dalej jest tak jak było
  • #19 13702869
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #20 13702945
    baletudo5
    Poziom 9  
    Jest tylko takie coś a w tych podfolderach niema takich nazw;/
    Załączniki:
    • Przechwytywanie.PNG (17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #21 13703499
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #22 13704163
    baletudo5
    Poziom 9  
    Cześć udało się ;) A zrobiłem w ten sposób przy instalacji windowsa i na lapku były dwa dyski jeden ten na różne potrzebne rzeczy a drugi od samego początku kiedy mam laptopa nazywał się C:LENOVO i tam były sterowniki jakieś, programy chyba od producenta laptopa wszystko. A i mówię niech się dzieje co chce z formatowałem ten dysk i na czyściutkim zainstalowałem wina 7 64x, stery do integry i na końcu te do karty amd i o dziwo działa. Chyba za dużo tam było wgranych sterowników i nie radziło z wykryciem tego prawidłowego jak myślisz? Tylko teraz nie chce mi wykryć wi-fi i nie mam połączenia z netem radiowym hehe

Dodano po 24 [minuty]:

Teraz mam coś takiego gdzie można znaleść te sterowniki do kontrolera bo to chyba są te brakujące do wifi tak? Które to mogą być http://support.lenovo.com/pl_PL/downloads/default.page
    Załączniki:
    • Przechwytywanie.PNG (25.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #23 13704357
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #24 13706551
    baletudo5
    Poziom 9  
    Wszystko chula jak talala;) Dzięki za pomoc przy rozwiązywaniu problemu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada laptopa Lenovo G570 z dwiema kartami graficznymi: AMD Radeon HD 6370M oraz Mobile Intel HD Graphics. Napotkał problemy z instalacją sterowników dla systemu Windows 7 64-bit, ponieważ dostępne sterowniki nie były kompatybilne. Użytkownicy forum sugerowali pobranie sterowników z oficjalnej strony Lenovo oraz instalację sterowników chipsetu. Po wielu próbach i problemach z wykrywaniem kart graficznych, użytkownik zdecydował się na czystą instalację systemu Windows 7 64-bit, co ostatecznie rozwiązało problem. Użytkownik nadal boryka się z brakiem sterowników do Wi-Fi, które również można znaleźć na stronie producenta.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA