Witam. Mam problem, którego rozwiązania nie potrafię nigdzie znaleźć. Otóż często wyjeżdżam w długie trasy i na postojach nieraz uda się złapać publiczne darmowe wifi. Idealne rozwiązanie na niezobowiązujące przeglądanie stron informacyjnych, czasami pozwala nawet na korzystanie z YouTube, ale nie zaryzykuję przez takie połączenie logować do czegokolwiek. W tym celu używam telefonu komórkowego jako modemu, nie jest tanio ale przynajmniej mogę bezpiecznie zalogować się do poczty czy GG.
Mam więc dwa połączenia, jedno to karta wifi, drugie to komórka jako modem. Próbuję pogodzić je tak, aby móc korzystać z nich jednocześnie. Czy jest jakaś możliwość przyporządkowania konkretnych aplikacji do konkretnych połączeń tak, aby na przykład na połączeniu przez telefon-modem działało samo GG, a reszta danych szła przez publiczne wifi w tym samym czasie?
Z góry dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.
Mam więc dwa połączenia, jedno to karta wifi, drugie to komórka jako modem. Próbuję pogodzić je tak, aby móc korzystać z nich jednocześnie. Czy jest jakaś możliwość przyporządkowania konkretnych aplikacji do konkretnych połączeń tak, aby na przykład na połączeniu przez telefon-modem działało samo GG, a reszta danych szła przez publiczne wifi w tym samym czasie?
Z góry dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.