logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson Stylus DX8450 - jak wyjąć zacięty papier bez tylnej klapy?

Dawid18tt 17 Cze 2014 16:36 2319 3
REKLAMA
  • #1 13716133
    Dawid18tt
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Witam mam problem, ponieważ pewnego razu, gdy drukowałem pewną prace drukarka pobrała papier lecz nie chciała go już ''oddać'' teraz przy włączaniu słychać takie głośne zgrzytanie i wyskakuje error i czytałem na różnych forach, że z tyłu jest klapa którą trzeba zdjąć i tam można wyjąć papier lecz w tej drukarce tak nie ma w instrukcji jest napisane że trzeba podnieść moduł skanera i tam go wyjąć lecz nie wiem dokładnie jak to zrobić może wy pomożecie? Bo to bardzo ważne musze wydrukować dużo rzeczy a nie mam dostępu.
    Z góry wszystkim dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 13719218
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    To podniesienie modułu skanera polega po prostu na otwarciu drukarki jak do wymiany tuszy - wtedy sprawdzasz, czy część papieru jest wysunięta przed rolki i ostrożnie go wyciągasz. Oczywiście drukarka powinna być wtedy wyłączona, a karetka zaparkowana po prawej stronie.
  • REKLAMA
  • #3 13719278
    Dawid18tt
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Robiłem już właśnie tak jak napisałeś otworzyłem moduł tak jak do wymiany tuszu ale niestety tam nie widać papieru :/ Co mam zrobić?
  • #4 13719674
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Obawiam się, że potrzebny będzie demontaż drukarki - resztki tego papieru mogły utkwić gdzieś w mechanizmie.
REKLAMA