logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Strony ładują się wolno na Neostradzie 128kb/s, GG działa normalnie

elmer2 20 Kwi 2005 16:10 1083 7
REKLAMA
  • #1 1422228
    elmer2
    Poziom 28  
    Ocena: 85
    Witam

Mam taki problem, że ogolnie mam nawiazane polaczenie z netem przez neostrade 128kb/s i dziala mi normalnie gg, natomiast strony internetowe albo nie chca sie wyswietlic, albo trwa to bardzo dlugo... Sytuacja taka jest zarowno pod winxp i win98. mam dwa systemy. korzystem z przegladarki IE.

pozdr
  • REKLAMA
  • #2 1422233
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10461
    Masz ustawione dns'y tpsa? Masz jakis firewall? Moze uzywasz jakiegos osla albo bittorenta czy cos w tym stylu?
  • REKLAMA
  • #3 1422247
    elmer2
    Poziom 28  
    Ocena: 85
    nie mam zadnych zapor typu firewall. mam pom prostu czysty system bez zadnych antywirusow i innych takich programow. lacze sie z netem poprzez neo+ wg domyslnych ustawien... sprawdze te DNSy.

pozdr

Dodano po 4 [minuty]:

dns jest ustawiany automatycznie
  • #4 1422280
    karolb
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    sprawdz z jakim czasem idą pingi do strony,moze zrywa Ci połączenie albo czasy dostepu są bardzo długie
    bedziesz wiedział czy to wina kompa i softu czy moze masz słaby sygnał z tepsy
  • #5 1423810
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Jak nie masz firewalla i antywirusa, to Twoje systemy nie są już takie czyste. W związku z tym mam dwa pytania:
    1. Czy sprawdziłeś obydwa systemy na obecność wirusów, trojanów i wszelkiego malware'u (adware, spyware)?
    2. czy masz uruchomione programy sieci p2p?
  • REKLAMA
  • #6 1423851
    davis83
    Poziom 11  
    witam przedewszystkim majac stale polaczenie z internetem i nie uzywanie zadnego antywirusa nawet tego darmowego jest no troszke malo odpowiedzialne moze zmienisz zdanie jak uslyszysz ze ja raz z nieaktywnym antywirusem zlapalem 9 wirusow w ciagu 2 dni!!! a co do wolnego uruchamiania sie stronek to mialem podobny problem powinno pomoc cos takiego: wejdz w opcje internetowe potem zakladka polaczenia potem ustawienia sieci lan i zaznacz lub odznacz ( w zaleznosci jak masz teraz) automatycznie wykryj ustawienia ...czasem to pomaga
  • #7 1423869
    cyberkid
    Poziom 15  
    no to zaloz zapore, sciagnij adAware, Spybot search&destroy i hijackthis i przeskanuj nimi swoj sys i w razie czego usun zbedny syf
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada łącze Neostrada 128 kb/s, na którym komunikator GG działa poprawnie, natomiast strony internetowe ładują się bardzo wolno lub wcale, problem występuje na systemach Windows XP i Windows 98 przy użyciu przeglądarki Internet Explorer. W dyskusji zasugerowano sprawdzenie ustawień DNS (ustawione automatycznie), obecności zapory sieciowej (brak firewalla), obecności wirusów, trojanów i oprogramowania typu malware, a także uruchomionych programów P2P, które mogą obciążać łącze. Rekomendowano wykonanie testu prędkości łącza oraz diagnostykę pingów do stron internetowych w celu oceny stabilności połączenia i jakości sygnału. Wskazano również na konieczność stosowania programów antywirusowych i antyspyware (np. AdAware, Spybot Search & Destroy, HijackThis) oraz ewentualną zmianę ustawień sieci LAN w opcjach Internet Explorera, zwłaszcza opcji „automatycznie wykryj ustawienia”, co może poprawić czas ładowania stron.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA