logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PRONAR 8140 P9 Deutz TCD 2013 L 06 2V - problem z przyspieszaczem Powershift

dmacius 22 Cze 2014 12:26 2907 4
REKLAMA
  • #1 13730020
    dmacius
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    PRONAR 8140 P9 SILNIK DEUTZ USTERKA POWERSHIFT. Ciągnik posiada silnik deutz o symbolu TCD 2013 L 06 2V MOC 262 HP. Wiem że te silniki ze skrzyniami montowane były do ciągników deutz fahr. problem polega na tym że ciągnik jeździ na pierwszym i drugim przyśpieszaczu z taką samą prędkością a przy włączeniu 3 i 4 przyśpieszacza staje podczas jazdy do przodu. jak się jedzie do tyłu to załącza się trzeci przyśpieszacz ale szarpie. proszę o pomoc jak by ktoś coś wiedział
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 13733088
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 13736185
    dmacius
    Poziom 9  
    witam. tak Skrzynia ZF-a 6 biegów i 4 przyśpieszacze (to znaczy jak jest na dolnym to jest trzy do góry) pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 13736734
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 13737326
    dmacius
    Poziom 9  
    SZKODA BO NIE MOGĘ ZNALEŹĆ ŻADNEGO MECHANIKA WSZYSCY ZAJĘCI ALBO BOJĄ SIĘ TEGO PRONARA. SZUKAŁEM KOGOŚ Z KOMPUTEREM ŻEBY SIĘ PODPIĄŁ ALE TEŻ NIKT NIE MA CZASU. W SERWISIE MÓWILI ŻE TO PRZEZ ALTERNATOR ZROBILI GO WYMIENILI OLEJE WZIĘLI 7000 I PRZEJECHAŁ 300 KM I PRZESTAŁ JEŹDZIĆ. A POTRZEBNY JEST ŻEBY SKOŃCZYĆ SIEW PROSO ZOSTAŁO OKOŁO 70 HA I JESTEŚMY W D.... POZDRAWIAM I MIŁEGO WYPOCZYNKU. A MOŻE JEST KTOŚ Z OKOLIC ŚWIEBODZINA CO MÓGŁ BY POMÓC. POZDRAWIAM

Dodano po 5 [minuty]:

A DODAM JESZCZE ŻE MAMY DRUGIEGO TAKIEGO SAMEGO TAMTEN STOI OD ZESZŁEGO ROKU. TEMU NIE DZIAŁAJĄ KONTROLKI I LICZNIK I ZACZĄŁ POŁYKAĆ DUŻE ILOŚCI OLEJU SILNIKOWEGO I JUŻ MYŚLAŁEM CZY NIE PRZEKRĘCAĆ OD NIEGO CAŁEJ SKRZYNI Z MOSTEM ALE TO SPORO PRACY A TAK MYŚLĘ ŻE TO MOŻE JAKAŚ PIERDOŁA W TYM DRUGIM. ROZMAWIAŁEM Z GOŚCIEM I MÓWIŁ ŻE JEST DO ZROBIENIA ALE DOPIERO ZA DWA TRZY TYGODNIE MA CZAS. I SZUKAM CAŁY CZAS KOGOŚ Z KOMP ŻEBY SIĘ PODPIĄŁ. POZDRAWIAM
REKLAMA