logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki laptop do 2200 zł dla nastolatki – multimedia, Gimp, dobra bateria, ładny design

kinga30007 22 Cze 2014 13:46 1134 2
  • #1 13730361
    kinga30007
    Poziom 2  
    Witam. Planuje zakup laptopa w cenie do 2200 zł, który miałby służyć nastolatce. Oczywiście główne zadania jakim by go podawano to przeglądanie stron, nałogowe oglądanie filmów czasami w internecie, czasem z dysku, czy też z płyt, raz na jakiś czas obróbka zdjęć w programach graficznych typu Gimp, pisanie prac do szkoły w wordzie, robienie prezentacji multimedialnych, czytanie e-book'ów i tego typu sprawy. Zdecydowanie nie będzie grać na tym w gry. Głównie zależy jej na niezłej pracy baterii i w miarę fajnym wyglądzie. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc w wybraniu odpowiedniego urządzenia, gdyż od przeglądania wszystkich tych modeli, już kręci mi się w głowie, a i tak nie wiem na co się zdecydować.
  • #2 13730554
    Caroline7
    Poziom 2  
    Witam. Mam do zaoferowania porządny laptop firmy asus, model b53e. Jest to sprzęt idealny do pracy biurowej, ma bardzo dużo funkcji pomagających w nauce czy rutynowych czynnościach. Podeślę linka ze specyfikacją i galerią bo sama średnio sie na tym znam
    laptop jest dwuletni, używany przez kobietę. i szczerze powiem jak kobieta kobiecie, laptop ma dość słabą baterię (po prostu jest zużyta i trzyma jakieś 3 godz.), ale w zamian mogę obniżyć cenę z 2200 zł do 2000 (cena baterii to 100-170 zł) bądź
    sama ją kupić i powrócimy do starej ceny
    poza tym ma 2 leciutkie obicia. pomijając te dwie rzeczy sprzęt jest w 100 procentach sprawny, ma bardzo dobry, nowoczesny procesor (duża moc obliczeniowa), sporo RAM-u więc tutaj ukłon w stronę renderowania obrazów. Proszę o zapoznanie się z linkiem (galeria+specyfikacja) oraz o odpowiedź :)
    http://www.asus.com/pl/Commercial_Notebook/ASUSPRO_ADVANCED_B53E/specifications/
  • #3 13730726
    kinga30007
    Poziom 2  
    Caroline7- Dziękuję za informację, szukam jednak raczej komputera nowego. :)
REKLAMA