logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lark 70.6 - zawieszanie się na logo Android po wgraniu różnych softów

lockash 22 Cze 2014 19:23 1233 0
REKLAMA
  • #1 13731597
    lockash
    Poziom 10  
    Witam
    wpadł mi w ręce tablet zawieszający się przy uruchamianiu na napisie Android i idąc wg poradników z internetu wgrałem nowy soft za pomocą LiveSuit ale nie działał tak jak 3 kolejne... chciałem się dowiedzieć czy to normalne, że tak ciężko znaleźć działający soft czy robię coś źle (lub zrobiłem i mogę tablet wywalić)

teraz po kolei:
    nie są mi dokładnie znane przyczyny uszkodzenia, wiem tylko od brata, że tablet zaczął się często zawieszać i zamulać, a potem takie coś (było kilku użytkowników)

płyta jest podpisana jako for-fun Q88 v 1.3 20120427 i idąc tym tropem zainstalowałem polecane w necie systemy w kolejności:
    1. skasowany
    2. OVERMAX 1012
    3. MaPan_MX713_Firmware_P20121112
    4. A13_Q88_nuclear_mid-708_and_pc709_by_MELFAGER
    (oryginalnego nie znalazłem - albo chomik albo wygasłe linki)

wszystkie zawieszają się podczas wyświetlenia loga a dodatkowo przy wyłączeniu głośnik dziwnie pyka czego w oryginalnym nie było... w poradnikach też był często wspominany program CWM więc pobrałem jeden z podawanych (CWM_Recovery_Manta_MID08) ale który plik bym nie odpalił to wyskakuje 'device not found'

niektóre poradniki mówiły żeby coś robić za pomocą menu, które powinno się wyświetlić po wciśnięciu PWR + VOL+ ale nic takiego u mnie się nie pokazuje

czy jest coś jeszcze co mogę zrobić czy tablet jest po prostu zepsuty i do
    wywalenia?

EDIT:

UDAŁO SIĘ :D
    tablet wstał po zainstalowaniu sun5i_android_a13-pfdq88 z tego linku jak by ktoś potrzebował >Link<

teraz sprawa jest taka co mam dalej zrobić (np by była ta opcja menu przy uruchomieniu PWR i VOL+) czy muszę coś zrobić z tym CWM, oraz np czy można jakoś poprawić jakość obrazu bo jest mniej wyraźna niż oryginalna
    zaraz posptawdzam czy wszystko działa

-------

ok wygląda że ogólnie wszystko jest ok ale chodzi dosyć ciężko (wszystkie kliknięcia mają 1-2sekundy opóźnienia) i obraz jest jakby delikatnie rozmazany...
    jest coś co mogę z tym teraz zrobić?
  • REKLAMA
REKLAMA