logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Electrolux "chodzi" ale nie mrozi

ester007 25 Cze 2014 09:49 4233 3
REKLAMA
  • #1 13739647
    ester007
    Poziom 2  
    Dzień dobry, witam wszystkich serdecznie.
    Mam lodówkę Electrolux. Obejrzałam ją dokładnie z każdej strony. Nie ma żadnej etykiety/napisów, nic. Electrolux od frontu i tyle. Około 150 wysokości, chłodziarka na dole, zamrażarka na górze.
    Lodówkę kupiłam kiedyś "okazyjnie", nic więcej o niej nie wiem.
    Lodówka chodzi ale nie mrozi. Zaczęła pojawiać się woda w chłodziarce oraz odgłos przelewanej wody ze środka. Wezwany fachowiec stwierdził że układ chłodzący jest "zamknięty" "w środku" "w sensie niedostępny do obejrzenia. Zaproponował nabicie gazu za 150 złotych bez gwarancji że lodówka będzie działać! Powiedział, że jego zdaniem szanse są 50/50! Jeśli układ jest zapchany to będzie działać a jeżeli jest "dziurawy", to 150 złotych w błoto i nic więcej nie zrobi.
    Czy ten fachowiec ma rację? Dla mnie, samotnej matki, to duży problem stąd prośba o poradę co robić.
    To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. W kwestiach technicznych również!
    Pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13740552
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1405
    ester007 napisał:
    Czy ten fachowiec ma rację?

Poniekąd tak. Układ chłodzący jest prawdopodobnie nieszczelny. Trzeba by znaleźć nieszczelność i ją zlikwidować ale to jest trochę zachodu i koszty też nieco większe.
  • REKLAMA
  • #3 13743281
    ester007
    Poziom 2  
    cezet napisał:
    Trzeba by znaleźć nieszczelność i ją zlikwidować ale to jest trochę zachodu i koszty też nieco większe.

Ok, ja to rozumiem ale chodzi mi o to, że nie mam żadnej gwarancji!
    Gdyby fachowiec powiedział, że za 200 czy 250 złotych zrobi tak że będzie działać to wtedy policzyłabym kasę i w odpowiednim momencie bym go poprosiła a tak?
    Gdybyś mógł coś więcej napisać, to jest jaki to może być koszt "żeby działało" byłabym wdzięczna :D
  • #4 13744281
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3356
    ester007 napisał:
    Gdybyś mógł coś więcej napisać, to jest jaki to może być koszt "żeby działało" byłabym wdzięczna

Nikt Ci na forum nie odpowie ile konkretnie taka usługa kosztuje. Szukaj fachowca na lokalnym rynku, który powie, że wszystko zrobi i będzie cacy. Dowiesz się przy okazji ile mniej więcej przygotować złotówek. Na miejscu, w tzw. "praniu" , okaże się ile ostatecznie zapłacisz.
REKLAMA