logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Word - Word - automatyczna zmiana daty przy drukowaniu

wujekbaniu 29 Cze 2014 15:04 3447 3
REKLAMA
  • #1 13752220
    wujekbaniu
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Witam
    Mam w wordzie tabelki z grafikami do pracy, chciałbym żeby daty w nich zawarte zmieniały się same (rosnąco) podczas wydruku. Jak to zrobić?

(screen w załączniku - zamiast pn-wt-śr itd żeby były daty).

dziękuje za pomoc
    Załączniki:
    • Word - Word - automatyczna zmiana daty przy drukowaniu grafik.png (10.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 13756170
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 488
    A to musi być w wordzie - nie może być w excelu?
    I druga rzecz: rozwiń co rozumiesz pod: (rosnąco) podczas wydruku[/i]
  • REKLAMA
  • #3 13757227
    wujekbaniu
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Mógłby być to exel, używam worda z uwagi na to, że łatwiej mi upchać po 3-4 tabelki na stronę :)

Chodzi o to, że mam tabelkę z grafikami i chce wydrukować załóżmy na 6 tygodni. To wpisuje datę początkową i automatycznie na kolejnych kartkach wychodzących z drukarki data się zmienia.
  • #4 13757857
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 488
    wujekbaniu napisał:
    Mógłby być to exel, używam worda z uwagi na to, że łatwiej mi upchać po 3-4 tabelki na stronę :)

Chodzi o to, że mam tabelkę z grafikami i chce wydrukować załóżmy na 6 tygodni. To wpisuje datę początkową i automatycznie na kolejnych kartkach wychodzących z drukarki data się zmienia.

Excel ma coś takiego jak "wpasuj w stronę" w obcjach wydruku w ustawieniach strony, więc tam można na jedną stronę "wcisnąć" o wiele więcej tabel niż myślisz - aczkolwiek dochodzi tu opcja czytelności.

Z tą automatyką to "samo się nic nie zrobi".
    Jeżeli już tak chcesz, to zarówno w wordzie jak i excelu trzeba będzie skorzystać z makr. (ja przynajmniej nie widzę innej opcji)
    Dodaj jeszcze informacje skąd word/excel ma wiedzieć że chcesz wydrukować "na 6 tygodni".

Na marginesie:
    Ponieważ wchodzi tu budowa makra (choć nie wiem czy w wordzie podołam to zrobić) załącz plik z worda (spakuj zipem jak to word 2007 lub wyżej)

------------------------------
    Np. pod przyciskiem zrobić okienko

Word - Word - automatyczna zmiana daty przy drukowaniu

A w kodzie

Kod: text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Mam nadzieje że przykład ruszy bo mam jakieś zmyłki (trzeba włączyć makra).
    Załączniki:
    • Przyk__ad.zip (25.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA