logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagłe spowolnienia internetu Huawei E3131 HSPA+ podczas gier i TeamSpeak 3

Rakieta42 01 Lip 2014 18:26 1152 7
REKLAMA
  • #1 13758928
    Rakieta42
    Poziom 2  
    Witam, posiadam modem Huawei E3131 HSPA+ i Karte SIM mobilnego internetu na kartę. Problem pojawił się nie dawno - Gdy gram w gry sieciowe typu Counter-Strike itd. wymagające dobrego pingu <100 są problemy.

Gramy w Klanie więc mam włączony zawsze Team Speak 3 (Komunikator głosowy) i jak tylko zaczynamy grę różnie raz po 5 raz po 15 minutach nagle internet "umiera". Tj. nie rozłącza się w aplikacji plusa, lecz PING w grze skacze do 999 (MAKS.), a na Team Speaku 3 rozłącza mnie lub mam ping 7000 co oczywiście nie pozwala na żaden kontakt głosowy...

Jak siedzę sobie tylko na TS3 i nie gram w inne gry są też problemy bo co jakiś czas ping skacze do - i tu różnie - od 500 do nawet kilku tysięcy. Przeważnie miałem PING 50-80 i to mi wystarcza, lecz teraz już nieda się grać bo co chwilę rozłącza mnie i jedyny sposób aby ponownie wejśc musze zamknąć aplikacje internetu i uruchomić oraz połączyć się ponownie:(

Zna ktoś rozwiązanie problemu? Wina zasięgu to nie jest bo sprawdzałem nawet przy zasięgu 70-90% to się dzieje nie ważne czy jest zasięg 30% czy 80% problem występuje taki sam:( Pomocy...
  • REKLAMA
  • #2 13758953
    ankowalik
    Poziom 24  
    Ocena: 143
    Może, ale powtarzam, może zainfekowano Ci sprzęt wirusem i pracuje bez Twojej wiedzy dla jakiegoś łobuza :?:
  • REKLAMA
  • #3 13758970
    Rakieta42
    Poziom 2  
    Hmmm, może tak. Ale posiadam Antywirus Microsoft Security Essentials więc raczej wątpie;/

Ale to tak ciągle by było? Hmmmm nie wiem :(
  • #4 13759019
    problem.z.ko
    Poziom 25  
    Ocena: 44
    Ten antywirus co masz to sobie odpuść bo to sito a nie bariera. Zainstaluj np. AVAST albo coś płatnego (kaspersky)
    Zacznij od pożądnego skanu pożądnym antywirusem, potem ADWcleaner i MBAM.
    Opcjonalnie CCleaner/odkurzacz.

Tyle na początek.
  • #5 13759149
    Rakieta42
    Poziom 2  
    Ok, jutro się tym zajmę. Oby pomogło:)

A jeżeli nie pomoże, to co wtedy? Mam wrażenie, że to jednak wina leży gdzie indziej ale nie znam się na tym więc liczę na Waszą pomoc i dostosuje się do tego co mówicie.
  • REKLAMA
  • #6 13759198
    problem.z.ko
    Poziom 25  
    Ocena: 44
    Jak nie pomoże to format.

Moderowany przez ANUBIS:

3.1.11. Zabronione jest publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.

• #7 13759975
    hicat
    Poziom 30  
    Ocena: 36
    Format nie koniecznie jest ostatecznym rozwiązaniem, internet mobilny należy do tych które mają jakiś limit przepustowości, może nie tylko masz wtedy problem z serwerem gier / teamspeak ale i resztą stron internetowych spowodowanych "wysyceniem" łącza. Pomiędzy nadajnikiem operatora a jego "serwerownią".

To się dzieje w jakichś określonych godzinach ?
    Strony internetowe działają normalnie ?
    Ewentualnie skoro to jest internet mobilny możesz sprawdzić stan ping-a na innym urządzeniu (pożyczony laptop, tablet etc) aby wykluczyć problem z komputerem ?
  • REKLAMA
  • #8 13765126
    Rakieta42
    Poziom 2  
    No więc tak. Format komputera nic nie pomógł.

Internet działa dobrze na moim telefonie-smartfonolie - samsung galaxy...

Co do tego to chyba podczas pobierania niemam problemow z tym:(

Jakieś porady jeszcze?

@Edit

Nie ważne czy to 10 rano czy też 22 ;/ Ciągle to się dzieje.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z modemem Huawei E3131 HSPA+, który powoduje nagłe spowolnienia internetu podczas gier online i korzystania z TeamSpeak 3. Ping w grach skacze do 999, a w TeamSpeak 3 do 7000, co uniemożliwia komunikację. Użytkownik sprawdził zasięg i nie zauważył problemów, a formatowanie komputera nie przyniosło poprawy. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie sprzętu pod kątem wirusów, zainstalowanie lepszego oprogramowania antywirusowego oraz testowanie pingu na innych urządzeniach. Zwracają również uwagę na możliwe ograniczenia przepustowości mobilnego internetu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA