logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tani tuner satelitarny do NC+ z funkcją streamingu po LAN/VPN - alternatywa dla Dreambox

siemka70 06 Lip 2014 00:03 2556 6
REKLAMA
  • #1 13770711
    siemka70
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam
    Przepraszam jeśli zadam lamerskie pytanie.
    Chciałbym zakupić tuner sat do NC+, który byłby wyposażony w kartę sieciowa i umożliwiał po odpowiednim przekierowaniu portów w ruterze lub stworzeniu VPN do streamingu / sharingu po sieci. Odbiorca tablet lub laptop - 1 uzytkownik.
    Wiem, że takie cuda potrafi dreambox......ale jest niestety zbyt drogi.
    Może polecicie inny dekoder i kilka uwag jak to wszystko zrobić
  • REKLAMA
  • #2 13770758
    viaxa
    Poziom 22  
    Ocena: 73
    Na znanym portalu aukcyjnym używanego można trafić za 1/3 ceny, ewentualnie jakiś starszy model np. 800HD
  • REKLAMA
  • #3 13770897
    siemka70
    Poziom 9  
    viaxa napisał:
    Na znanym portalu aukcyjnym używanego można trafić za 1/3 ceny, ewentualnie jakiś starszy model np. 800HD

Dzięki za odpowiedź, ale czy to oznacza, że żaden inny tuner tego nie potrafi ?
  • REKLAMA
  • #4 13770929
    maly_13
    Poziom 20  
    Ocena: 70
    nawet na nbox-e idzie striming jednak kanały hd potrzebują szybkiego łącza
  • #5 13772431
    siemka70
    Poziom 9  
    maly_13 napisał:
    nawet na nbox-e idzie striming jednak kanały hd potrzebują szybkiego łącza

Ok......ale załóżmy, że wystarczy mi SD. Problem , że bardzo dużo podróżuję służbowo za granice, zwykle w hotelu jest niezłe łącze.....więc ????
    Dreambox jest po prostu za drogi, używka to loteria bo nie wiadomo jakie miał "przeżycia".....a możesz polecić mi jakiś tutorial lub manual na ten temat, no i za jakim tunerem w życiowej cenie mam się rozglądać ?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 13773810
    maly_13
    Poziom 20  
    Ocena: 70
    dvhk.pl wszystko znajdziesz nbox poszukaj przerobiony w granicy 200zł ale weź pod uwagę że ty musisz mieć niezły internet z wyjściem
  • #7 13776760
    siemka70
    Poziom 9  
    maly_13 napisał:
    dvhk.pl wszystko znajdziesz nbox poszukaj przerobiony w granicy 200zł ale weź pod uwagę że ty musisz mieć niezły internet z wyjściem

a slingbox ??? co o tym sądzić ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje tunera satelitarnego do NC+ z funkcją streamingu przez LAN/VPN, który byłby tańszą alternatywą dla Dreamboxa. W odpowiedziach zasugerowano, że starsze modele, takie jak 800HD, można znaleźć w atrakcyjnych cenach na portalach aukcyjnych. Inny użytkownik wspomniał o możliwości streamingu na nboxie, jednak podkreślił, że kanały HD wymagają szybkiego łącza. Użytkownik wyraził obawy dotyczące zakupu używanego sprzętu oraz poprosił o tutoriale i konkretne modele w przystępnej cenie. Wspomniano również o Slingboxie jako alternatywie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA