logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać pierwotne Apple ID do iPhone 4s po aktualizacji?

jestemhiphopem 06 Lip 2014 17:32 2448 4
REKLAMA
  • #1 13772225
    jestemhiphopem
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam!
    Jestem posiadaczem iPhone 4s 16GB White od około roku.
    Dziś aktualizowałem oprogramowanie na nowe przez WI-FI i wyskoczył komunikat o podłączeniu telefonu za pomocą kabla do komputera przez program iTunes.
    Po podłączeniu zrobiła mi się aktualizacja oprogramowania, wszystko ładnie pięknie. Jednak na telefon zabezpieczałem wcześniej opcją ZNAJDŹ MÓJ IPHONE.
    Teraz jest problem polegający na tym, iż nie pamiętam PIERWOTNEGO APPLE ID z którym telefon jest powiązany.

Na stronę producenta wchodzę normalnie przy pomocy starego maila jednak nie pamiętam jakiego APPLE ID używałem do zabezpieczeń oraz iCloud.
    Logując się do iCloud wpisuję te same passy co do strony producenta i wyskakuje że na telefonie trzeba skonfigurować daną opcję po czym mnie wyrzuca.
    Hasło zmieniłem na stronie i jest poprawne jednak nadal nie pamiętam APPLE ID (wcześniej to miałem w iTunes jednak teraz również go nie zapamiętało co jest bezsensowne)

Tu pojawia się moje pytanie:
    Co mogę zrobić?

Proszę o komentarze bez zbędnych słów typu "MASZ TELEFON DO WYRZUCENIA BO JEST TO NIE LOGICZNE"

Czy istnieje jakaś możliwość przypomnienia APPLE ID na który telefon został PIERWOTNIE zarejestrowany?
    Czy udając się do iSpotu udzielą mi pomocy?
    Czy dzwoniąc na infolinię apple udzielą mi pomocy?
    Proszę o rozsądne i szybkie odpowiedzi gdyż już straciłem wszystkie nerwy. Pozdrawiam!

P.S W momencie podawania maila który służy mi do logowania się na stronie Apple (gdzie loguję się bez problemu) a w iTunes bądź telefonie używając tego maila jako Apple ID wyskakuje mi coś takiego

"XXXXXX@o2.pl" nie może posłużyć do odblokowania tego iPhone'a.
    A gdy daję przypomnij mi mój apple id to podaje właśnie TEN
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13772344
    jestemhiphopem
    Poziom 9  
    TAK CIĘŻKO CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM?
  • REKLAMA
  • #4 13772374
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Czyli podsumowując: nie znasz danych osoby na które było zarejestrowane konto, nie znasz e-maila na który zarejestrowane było konto, nie znasz pytania bezpieczeństwa - na jakiej podstawie chciałbys odzyskać dostęp (wszystko jest opisane w podanym linku)?
    Bez tych danych (w zasadzie potrzebne są 2 z tych 3 rzeczy) jest możliwe odblokowanie ale nie za darmo, ofertę znajdziesz np. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #5 13772400
    jestemhiphopem
    Poziom 9  
    hhahahaha zabawne. Sam już znalazłem darmowe porady jak to ominąć i przeskoczyć te zabezpieczenia bezpłatnie. Ale mimo wszystko chcę to zrobić normalnie, jeżeli jednak się nie będzie dało to przeskocze to inaczej.

Jasne, nie znam swoich danych, jestem debilem który nie potrafi czytać i wgl dodaj od siebie co chcesz.

ODZYSKIWAŁEM DANE PRZEZ TĄ STRONĘ ZNAM ODPOWIEDZI NA PYTANIA WSZYSTKO ZNAM ALE NIE MAM DOSTĘPU DO IPHONE I ITUNES.
    PODAJĄC MAIL KTÓRYM SPOKOJNIE BEZ PROBLEMU SIĘ LOGUJĘ NA STRONĘ WYSKAKUJE "XXXXXX@o2.pl" nie może posłużyć do odblokowania tego iPhone'a."

ROZUMIESZ?
    Czyli że APPLE ID musiał być jeszcze inny, i o to mi chodzi JAK DO NIEGO DOTRZEĆ.
REKLAMA