logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie potrafie naprawić starej gry. Z góry dzięki.

Karapax 10 Lip 2014 13:04 1047 5
REKLAMA
  • #1 13783792
    Karapax
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam mam problem z jedną bardzo starą grą z 2001r "Hostile Waters Anteus Rising".
    Gra na początku działała bez zarzutu, ale po zmianie kompa na nowy z dnia na dzień przestała. Jedna osoba która wcześniej mi pomagała znaleźć działającą instalke gry próbowała mi pomóc też w tej sytuacji, lecz nasze wspólne próby naprawy problemu nic nie dały. Doszliśmy więc do stwierdzenia że to komputer może być za mocny jak na tak starą grę (Cz to w ogóle możliwe ?). Wpadłem też samodzielnie na pewien pomysł czy to może być tak że wersja "DirectX" jest nowsza niż zalecana przez grę wersja "8.1"

A to opis problemu: Po uruchomieniu gry na monitorze pojawia się w lewym górnym rogu czarny prostokąt (1/4 całego ekranu) za chwile pokrywa cały ekran, lecz zamiast w następstwie ukazać się krótki filmik startowy czy choć menu główne, ni z tego ni z owego wyrzuca znów do pulpitu. I to na tyle :(

Proszę o pomoc w tej małej sprawie. Za pomoc z problemem i za jakie kolwiek przybliżenie do rozwiązania go z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 13783813
    key
    Poziom 22  
    Ocena: 27
    Karapax napisał:
    Jedna osoba która wcześniej mi pomagała znaleźć działającą instalke gry próbowała mi pomóc też w tej sytuacji, lecz nasze wspólne próby naprawy problemu nic nie dały.

Kup oryginał, to nie jest droga gra. Będzie działać bez kombinacji.
  • REKLAMA
  • #3 13783882
    Karapax
    Poziom 9  
    Na pewno ? Nie jestem w stu procentach przekonany no i czy orginał będzie się dało modyfikować bo jeśli miał bym kupować orginałke to tylko wersje angielską bo polska działa tylko do któreś misji, a chciał bym sobie polskie napisy wgrać choć grę już i tak przeszedłem więc znam fabułę
  • REKLAMA
  • #4 13783965
    zocho8
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Ja też miałem taki problem tylko że z inną grą.
    Moje rady:
    Zacznij od tego że poszukaj w necie Patha do tej gry na twojego windowsa.

Pogrzeb w plikach gry bo może ona ma program konfiguracyjny(starsze gry miały coś takiego) i pogrzeb w nim. Może po zmianie ustawień grafiki zacznie działać

Ostatecznie spróbuj stworzyć wirtualną maszynę (Np. Virtual Box em) z parametrami pod tą grę.(m.in. 256/512mb ram i zainstaluj tam Windowsa 98/2000!!!)
  • REKLAMA
  • #6 13823701
    Karapax
    Poziom 9  
    Mój system to Windows 7 a grafika to GeForce GTX 660. Puki co szukam rozwiązania wśród rad użytkownika "zaho8" więc jestem ciut mało aktywny ale dziękuje za inne pomysły i podpowiedzi na pewno się przydadzą.
REKLAMA