logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo g570 - Różnokolorowe śmieci po lewej stronie ekranu

masater1 10 Lip 2014 21:18 1116 1
REKLAMA
  • #1 13785235
    masater1
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,
    w laptopie lenovo g570 zaraz po włączeniu pojawiają się przekłamania na wyświetlaczu takie jak na załączonych zdjęciach.
    Lenovo g570 - Różnokolorowe śmieci po lewej stronie ekranu Lenovo g570 - Różnokolorowe śmieci po lewej stronie ekranu Lenovo g570 - Różnokolorowe śmieci po lewej stronie ekranu

Są szczególnie widoczne na ciemnym tle. Najpierw latają pasami góra/dół by po chwili się trochę ustabilizować. Poruszanie, wyginanie jak i opukiwanie ekranu nie ma na to wpływu, tak samo nie ma wpływu jakakolwiek manipulacja taśmą. Odłączyłem oraz podłączyłem taśmę po obu stronach przy wyłączonym laptopie, po ponownym włączeniu efekt pozostaje taki sam. Na podłączonym zewnętrznym ekranie obraz jest poprawny zarówno przy podłączeniu przez vga jak i hdmi.

Co może być przyczyną? Czy mogę spróbować podłączyć matrycę z della e4200(inny rozmiar, inna rozdzielczość) jeżeli wtyczka będzie pasować?
  • REKLAMA
  • #2 13785259
    Epox
    Poziom 38  
    Ocena: 141
    Mi to wygląda na uszkodzoną matrycę "mechanicznie" Jeśli chodzi o inną matrycę to wątpię żeby odpaliła ale samo spróbowanie nie powinno pogorszyć sprawy o ile złącze to samo. Bez modelu matrycy z della i z Lenovo ciężko cokolwiek powiedzieć o kompatybilności.
REKLAMA