chrobry25 napisał: Zakupiłem kamerke jak w temacie na alledrogo
Kupiłeś kamerę IP za niecałe 300PLN.... to jest produkt chiński - najtańszy z najtańszych - teraz pomyśl że ta kamera w chinach kosztuje 23 USD - czyli około 75 PLN NETTO!
Czy za takie pieniądze zrobiłbyś dobry produkt ?
chrobry25 napisał: Druga sprawa to niemalże zerowa widoczności w nocy
Kamera jest najtańszą opcją - w środku najrawdopodobniej jest bardzo słabiutki przetwornik 1/4" OV9712S, którego czułośc jest na poziomie 1luxa.... do tego dołóżmy tani obiektyw z jasnością F2.0 - to czułośc leci ci na łeb i szyję. W nocy może coś zobaczysz.... ale będzie bardzo słabo
chrobry25 napisał: czy możliwe ze dosyć mocno oświetlony dom sąsiada (odległość ok 60m)
Raczej nie - tzn w kamerach z półki średniej - takie rzeczy się nie zdarzają. W tanich.... chlera wie - poszukaj funkcji BLC?
chrobry25 napisał: Trzecia najważniejsza to problem z detekcją ruchu. Ruch wykrywany jest tylko w odległości ok 10m
I tak ma działać !
Nie oczekuj że poruszenie 20 pikseli w odległości 20 metrów uruchomi detekcje ruchu.... 20 pikseli z 1Miliona to są promile. A detekcja ruchu jest konfigurowana w procentach.
suworow napisał: Wybacz ale jesteś kolejnym z rzędu gościem na tym forum który kupił sobie odpustowy karabin i dziwi się że nie może nic upolować......
Masz racje- Kolega jest klientem który złapał się na marketingowy bełkot.... i na kamerki marek takich jak VIDI czy lcsecurity czy jeszcze innych allegrowych.
Te kamery to jest chłam - z firm takich jak longse, longplus, acesee,
Jeżeli genway to "profesjonaliści" powinni napisać że to są podstawowe ekonomiczne kamery IP do obserwacji dziennej.... a nie "tutaj cytat ze strony: Profesjonalna kamera kolorowa 1MP do zastosowania zewnętrznego. Kamerę wyróżnia doskonała jakość obrazu dzięki zastosowaniu wysokiej jakości przetwornika 1/4" Progressive Scan OV CMOS . Diody IR umożliwiają podgląd w całkowitej ciemności na odległość do 15 metrów"
Ja na końcu sprawdziłbym czy oświetlacz działa.