logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung 40c650 - Odtwarzanie filmów avi po LAN (serwery DLNA to shit...)

MES Mariusz 13 Lip 2014 22:10 1881 3
REKLAMA
  • #1 13794190
    MES Mariusz
    Poziom 36  
    Ocena: 222
    Witam.

Ktoś wie może czy istnieje możliwość przeglądania sieci lokalnej i odtwarzania filmów avi po sieci, ale bez użycia badziewnego standardu DLNA ?

Czytałem, że modyfikując w menu serwisowym pewne ustawienia, można nawet nagrywać programy TV na podłączonym HDD / nośniku USB. Może więc i przeglądanie sieci LAN i odtwarzanie filmów avi bezpośrednio po LAN też jest możliwe?
  • REKLAMA
  • #2 13794259
    Pawel2420
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    Menu telewizora ani żaden oficjalny widget nie pozwoli na wyświetlenie filmu z dowolnie wybranego adresu IP. Producent telewizora o to zadbał.
    Sam telewizor ma jednak w tym względzie dość duże możliwości. Niestety są one dostępne tylko z poziomu "nieoficjalnych" lub własnych widgetów.
    Pojawienie się stosunkowo tanich urządzeń obsługujących Miracast oraz tzw. Android TV spowodowało, że obchodzenie wyżej wymienionych zabezpieczeń nie ma już sensu.
  • REKLAMA
  • #3 13794622
    MES Mariusz
    Poziom 36  
    Ocena: 222
    Niestety rozwiązania Android TV to drogie rozwiązania.
    Z ciekawostek - podobno w tym zastosowaniu sprawdza się również Raspberry Pi (zasilane bezpośrednio z USB od TV, i podpięte po HDMI. Dziwi mnie tylko, czy aby na pewno Raspberry Pi wyposażone w procesor 700 MHz ARM1176JZF-S core i 512 MB RAM poradzi sobie z filmami najwyższej jakości.

A może ktoś kojarzy opis obejścia oryginalnego softu i wgranie / ustawienie czegoś, co pozwoli na "normalny" dostęp do sieci LAN dla Samsunga 40c650 ?
  • #4 13794649
    TyPeczek
    Poziom 23  
    Ocena: 56
    No ja właśnie zakupiłem tableta Goclever i72 i to z niego odtwarzam filmy po HDMI. Tablet niedrogi, a spokojnie "przepuszcza" filmy w 1080P. I przy okazji przydaje się też na wyjazdy.
REKLAMA