logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Satellite L750D -14H - brak wykrywania kart graficznych po instalacji Win 7

Wiktoria. 16 Lip 2014 10:51 1803 9
REKLAMA
  • #1 13800726
    Wiktoria.
    Poziom 9  
    Witam, od razu na wstępie zaznaczę, że jestem kompletnie zielona, więc mogę poruszyć tematy, które wydadzą Wam się banalne. Posiadam laptopa Toshiba Satellite, wcześniej wgrany był Windows 8, wczoraj po formacie wgrałam Windows 7 i zaczęły się schody. Po pierwsze system nie wykrywa kart graficznych, wcześniej z tego co pamiętam były dwie i chodziło wszystko super, teraz w Managerze Urządzeń pokazuje mi tylko standardową kartę graficzna VGA (skąd to się w ogóle wzięło? Nie było jej tam):( Szukałam po różnych wątkach i przeróżnych forach, ściągałam sterowniki, nawet ze strony Toshiby, ale nic nie pomaga. Nie mogę ich zainstalować, czy przed instalacją muszę odinstalować sterowniki tej karty, którą mi teraz wyświetla? Gdy próbuję odpalić jakąś nowszą grę wyskakuje mi komunikat, że posiadam starą kartę graficzną. I sprawa druga, nie wiem, czy jest powiązana, więc od razu przepraszam, jeśli pytanie jest bez sensu, obraz na kamerkach internetowych, oprócz skypa (bo tam działa) jest czarny. Bardzo proszę o pomoc, już nie mam pojęcia co i jak instalować by problem znikł.
  • REKLAMA
  • #2 13800763
    Pan Szyszka
    Poziom 31  
    Ocena: 95
    Daj screen z menadżera urządzeń oraz podaj dokładny model - PSK***
  • REKLAMA
  • #3 13800786
    Wiktoria.
    Poziom 9  
    PSK 4YE -01M00CPL
    Załączniki:
    • Toshiba Satellite L750D -14H - brak wykrywania kart graficznych po instalacji Win 7 prt3.png (955.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Toshiba Satellite L750D -14H - brak wykrywania kart graficznych po instalacji Win 7 print1.png (73.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Toshiba Satellite L750D -14H - brak wykrywania kart graficznych po instalacji Win 7 prt2.png (72.4 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 13800814
    Pan Szyszka
    Poziom 31  
    Spróbuj z tej strony pobrać: Link
  • #5 13800818
    Wiktoria.
    Poziom 9  
    Już pobierałam; display-20120413074445 taki folder, problem polega na tym, ze owszem pobrałam, rozpakowałam ale wciskam instalacje i nic się nie dzieje. Folder się wyłącza i tyle, czy to oznacza,że zanim wcisnę instalację muszę odinstalować w Managerze Urządzeń tamtą kartę VGA?
  • #6 13800850
    Pan Szyszka
    Poziom 31  
    Spróbuj z tym sterownikiem: Link
  • #7 13800870
    Wiktoria.
    Poziom 9  
    Już go pobieram, napisz mi jeszcze proszę, czy zanim zacznę go instalować, muszę wyłączyć kartę VGA lub odinstalować sterownik do niej i zrestartować komputer?
  • #8 13800877
    Pan Szyszka
    Poziom 31  
    Nic z nią nie musisz robić. Sterownik powinien się zaktualizować.
  • REKLAMA
  • #9 13801036
    Wiktoria.
    Poziom 9  
    Niestety, nadal nie podziałało, komunikat jak na screenie
    Załączniki:
    • Toshiba Satellite L750D -14H - brak wykrywania kart graficznych po instalacji Win 7 prt_4.png (1.29 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 13802148
    Wiktoria.
    Poziom 9  
    Rozwiązałam problem, pobrałam ProgramikSlimDriversFree, momentalnie wyszukał w systemie kartęi znalazł dla niej sterownik. Polecam wszystkim, którzy mieli podobny problem, niestety, obraz na czatach z kamerką nadal jest ciemny. Aktualizowałam już strownik web cam, ale nie pomogło, i ten programik, w tym przypadku także nie zadziałał.

Dodano po 9 [minuty]:

Już, znalazłam rozwiązanie na innym forum, oto wynik; [urln]http://www.adobe.com/go/EN_US-H-GET-SHOCKWAVE[/urln] teraz wszystko działa:) powodzenia w walce.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa Toshiba Satellite L750D-14H zgłosił problem z brakiem wykrywania kart graficznych po instalacji systemu Windows 7, który wcześniej działał poprawnie z Windows 8. W Menedżerze urządzeń widoczna była tylko standardowa karta graficzna VGA. Użytkownik próbował pobierać sterowniki z różnych źródeł, w tym ze strony Toshiby, jednak napotkał trudności w ich instalacji. Po kilku sugestiach od innych użytkowników, w tym pobraniu programów do aktualizacji sterowników, problem z kartą graficzną został rozwiązany. Użytkownik zainstalował program SlimDriversFree, który zaktualizował sterownik karty graficznej. Mimo to, problem z czarnym obrazem na kamerkach internetowych pozostał, ale został rozwiązany poprzez zainstalowanie oprogramowania Adobe Shockwave.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA