logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Od włączenia kompa zniknęła mi rozdzielczość 1440*900 .

Patrykusss1 16 Lip 2014 23:06 1869 17
REKLAMA
  • #1 13802659
    Patrykusss1
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Tak jak w temacie wczoraj normalnie wszystko hulało a dzisiaj włączam kompa a tu jakaś rozdzielczość inna i brak mojej czyli 1440*900 . Dodam że mam monitor ASUS VW192s i kartę graficzną geforce gt 220 . Jeszcze jedno w menu zmiany rozdzielczości pokazuje mi rodzajowy monitor inny niż PnP , podłączyłem stary monitor i normalnie pokazuje jakąś tam nazwę . Rozdzielczości do wyboru są od 800*600 do aż 2500 na ileś tam ale akurat mojej nie ma . Proszę o pomoc spędziłem dzisiaj 5 godzin aby to naprawić i nic . Specjalnie dlatego założyłem konto .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13802667
    SausageSavior
    Poziom 9  
    Uszkodzony kabel ,sterowniki,albo ustawienie orientacji poziomej-pionowej to przychodzi mi na myśl.Jeśli nie to uszkodzona jest kostka pamięci w monitorze.
  • #3 13802758
    Patrykusss1
    Poziom 9  
    Ustawienie orientacji to jest na pewno w porządku . Sterowników szukałem ale jest to monitor plug and play więc nie trzeba ale dla pewności i tak szukałem . Uszkodzony kabel czyli ten niebieski ?
  • REKLAMA
  • #4 13803013
    miziaj
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Powiedz jak pokazuje monitor w windowsie. moze to wina sterownikow.
  • #5 13803309
    Patrykusss1
    Poziom 9  
    Rodzajowy monitor inny niż PnP . A przy starym pokazuje jakąś nazwę .
  • REKLAMA
  • #7 13803859
    Patrykusss1
    Poziom 9  
    Zrobiłem to ale przy instalacji pokazuje błąd że do instalacji jest wymagany monitor asus. Czyli coś podało w monitorze bo to jest asus na pewno
  • #9 13804208
    Patrykusss1
    Poziom 9  
    To znaczy monitor widzi w menedżerze urządzeń, ale nie widzi jego nazwy .
  • #10 13805075
    miziaj
    Poziom 13  
    Sprawdź czy osd menu monitora wyswietla wszystko jak nalezy. Moze jednak wina monitora ;)

Moderowany przez Dzimi:

A jaki związek ma OSD z rozdzielczością?

• #11 13805512
    Patrykusss1
    Poziom 9  
    A co to jest to osd menu monitora bo średnio sie znam i nie wiem o co chodzi . Już chyba wiem chodzi o te guziki co są na monitorze ? Jeżeli tak to działa to menu normalnie mogę zmieniać różne rzeczy itp .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #12 13805889
    miziaj
    Poziom 13  
    Witam,

Masz moze mozliwosc podlaczenia do innego komputera? Bo ja nadal mysle ze to wina windowsa... jesli masz ochote to spobuj sciagnac live cd z ubuntu, i wypal plytke, ten system jest darmowy i legalny.

Proszę poprawić post - regulamin pkt.3.1.13 [dzimi]
  • #13 13806563
    Patrykusss1
    Poziom 9  
    Mam możliwość tylko muszę go zanieść do kolegi jak już będę widział co i jak to napisze . Dodam jeszcze że na moim kompie mam 2 systemy . 1 to windows 7 z niego teraz korzystam a drugi to windows 8 . Ani na jednym ani na drugim systemie nie ma mojej rozdzielczości .
  • Pomocny post
    #14 13806662
    miziaj
    Poziom 13  
    Ok. a jaki kabel uzywasz vga czy dvi? moze kabel? daj znac jak poszlo u kolegi..
    pozdrawiam

Dodano po 3 [godziny] 58 [minuty]:

Dzimi jeśli chodzi o polskie fonty to przepraszam. Kwestia przyzwyczajenia.

Moderowany przez Dzimi:

Regulamin forum jasno określa zasady polskiej pisowni. Udzielam #1 ostrzeżenia.

• #15 13807583
    Patrykusss1
    Poziom 9  
    Normalnie mam kabel ten zwykly ale mam tez przejściówke próbowałem na jednym i na drugim
  • Pomocny post
    #16 13808428
    miziaj
    Poziom 13  
    Rozumiem że nie sprawdzałeś jeszcze u kolegi. Jeśli problem będzie nadal to wiadomo że to wina monitora.
  • #17 13978592
    Patrykusss1
    Poziom 9  
    Przepraszam że nie odpisywałem ale byłem na wakacjach . Sprawdzałem u kolegi było to samo więc będę musiał kupić nowy monitor . W każdym razie dziękuję wszystkim którzy się zaangażowali i mi próbowali pomóc . Dziekuję jeszcze raz
  • #18 13980327
    miziaj
    Poziom 13  
    No to powodzenia :) Temat zamknięty

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem rozdzielczości 1440x900 po włączeniu komputera. Monitor ASUS VW192s oraz karta graficzna GeForce GT 220 nie wyświetlają właściwej rozdzielczości, a w systemie Windows monitor jest rozpoznawany jako "rodzajowy" zamiast PnP. Użytkownik próbował różnych kabli, w tym VGA i DVI, oraz reinstalacji sterowników, ale problem nadal występował. Po sprawdzeniu na innym komputerze, problem się powtórzył, co sugeruje uszkodzenie monitora. Użytkownik planuje zakup nowego monitora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA