logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG GT540 - Zawieszenie na ekranie Android po przywróceniu softu Orange

kacza159 18 Lip 2014 16:30 1263 4
REKLAMA
  • #1 13806959
    kacza159
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam odkupiłem telefon LG gt540 który miał wgranego roma CyanogenMod 7.2 bodajże i chciałem przywrócić do oryginalnego brandowanego softa z lg orange za pomocą programu LG MOBILE SUPPORT TOOL wszystko zainstalowało się poprawnie natomiast jak włączam ten telefon pojawia się następująco logo LG późnej logo ORANGE i następnie napis ANDROID który się ładuje przez cały czas i nic dalej już się nie uruchamia dodam tyle że na komputerze widzi telefon czyli nie jest tak do końca uziemiony ma ktoś wiedzę w tym temacie ?? proszę o pomoc :/ z góry dziękuje

dodam że download mod się załącza może to coś pomoże :/
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13806975
    sm233
    Poziom 38  
    Ocena: 434
    Zrób hard reset i powinno wystartować.
  • REKLAMA
  • #3 13807008
    kacza159
    Poziom 10  
    W tym problem telefon się nie włącza dochodzi tylko do napisu android nie zrobie Hard reset :/
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 13807088
    TomekxD
    Poziom 29  
    Ocena: 191
    Vol up + home + search podczas wlaczania trzymaj 5 sekund. Jesli nie pomoze zainstaluj CWM jesli nie ma i tam wipe zrob. Jaki jest sens przywracanie brandowanego ROMu jesli byl CM zainstalowany?
  • #5 13808852
    kacza159
    Poziom 10  
    Vol up + home + search nie dało rady :/ ale CWM i wipe dało rade i juz wszystko gra :P wgrałem jednak niebrandowanego 2.1 z lg i daje rade a dlaczego nie CM miałem parę problemów mianowicie u góry gdzie jest zegarek nie było go widać była czarna krecha i tylko jakąś cześć tylko tam szło zauważyć że niby coś jest i był problem z kalibracją i dlatego zdecydowałem się na taki rom żeby zobaczyć go od podstawy :P teraz można zacząć zabawę z telefonem :P ale najpierw wymienić dotyk bo tu też niestety problem z kalibracją :/ dzięki za porady pozdrawiam :)
REKLAMA