logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Edimax AR-7084gA - Brak internetu po konfiguracji dla Netii

Raimei 25 Lip 2014 06:25 2106 3
REKLAMA
  • #1 13823351
    Raimei
    Poziom 2  
    Witam mam dość nietypowy problem.

Ppsiadam router AR-7084gA który konfigurowalam pod netie ktora jest na łaczu telekomunikacyjnym. Ostatnio wpadł mi wirus który wywalał mnie na strone gdzie trzeba było kolejny pobrać. Wyczytałam w internecie że trzeba zrestartować router tak też z kolegą zrobiliśmy i śmigał. Wczoraj jednak znowu jakimś sposobem się dostał wiec znowu postanowiłam zresetować. Zrobiłam wszystko jak miałane na kartce(wszystkie dane jak kolega robił ostatnio) A internetu nie maa. Dprawdzalam wiele razy hasło czy błędu nie popełniłam ale wszystko dobrze wpi
    sane.
    Na diagnostyce zamiast wszystkich zielonych PASS dwa dolne Ping host oraz Ping yahoo sa na czerwono z napisem fail :/.
  • REKLAMA
  • #2 13826374
    podpowiedz_netia
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Dzień dobry - prosimy o kontakt z naszymi technikami poprzez Netia Online. Można też wysłać wiadomość na pomoc(_at_)netia.pl z opisem problemu i podaniem numeru abonenta. Postaramy się pomóc.
  • REKLAMA
  • #3 13826427
    bestboy21
    Poziom 40  
    Ocena: 782
    Dwa ostatnie fail oznacza brak połączenia z internetem, błędnie wybrane VPI/VCI lub źle wpisane hasło - innej opcji nie ma, wirusy i lampy alladyna nie mają tu nic do gadania bo to router się łączy z internetem a nie komputer.
  • #4 13839805
    Raimei
    Poziom 2  
    rozwiązany problem :) okazało się że źle była podana konfiguracja na jednej ze stron :)
REKLAMA