logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę zalogować się do poczty Onet z mojego komputera, co robić?

Miand 24 Kwi 2005 10:47 24360 7
REKLAMA
  • #1 1432215
    Miand
    Poziom 21  
    Ocena: 116
    Witam. Od kilku dni mam problem z pocztą, nie mogę jej otworzyć. Pokoleji: otwieram onet, w prawwym górnym rogu uruchamiam pocztę. Strona poczty otwiera się i zaprasza do zalogowania, wpisuje adres i hasło naciskam enter i po chwili (różnie, zależy od prędkości pobierania strony) znikają: adres i hsło (puste kratki), nie dzieje się nic. Dokłdnie to samo dzieje się gdy chce otworzyć inną poczte na onecie. Poczta reaguje na złe hasło (melduje że jest błąd logowania), jest możliwość zmiany hasła poczta go widzi. Z mojego kompa nie mogę założyć innej poczty na onecie (każdy adres jest już zajęty, nawet totalny bezsens). Z braku pomysłów zformatowałem dysk, postawiłem XP i nic, to samo. Potrzebuję poczte ale brak mi już pomysłów!!! Internet mam z UPC (TV kablowa) w kompie obecnie (były inne terz nic) MSN Explorer. Swoją poczte mogę odebrać z każdego innego miejsca i komputera (bez problemu), nie wiem gdzie jest błąd.
  • REKLAMA
  • #2 1432298
    pawem1
    Poziom 25  
    Ocena: 73
    a przez proxy sprawdzałeś np: w3cache.icm.edu.pl port: 8080
  • REKLAMA
  • #3 1432399
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    A nie blokujesz czymś cookies?
  • REKLAMA
  • #4 1432972
    WiesiekU
    Poziom 21  
    Ocena: 39
    A masz zapuszczone uwierzytelnienie? Onet tego wymaga.
  • #5 1433438
    Miand
    Poziom 21  
    Witam. Co do proxy onet nigdy do tej pory nie wymagał, cookies nie mam pjęcia. Jak sprawdzić ustawienia proxy i czy te wpisane obecnie są właściwe? Jak sprawdić czy cookis nie jest blokowane?

Dodano po 5 [minuty]:

Do tej pory nie pamiętam abym się zetknoł z uwirzytelnieniem, ale może coś przeoczyłem, gdzie to sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #6 1433509
    WiesiekU
    Poziom 21  
    Ocena: 39
    Uwierzytelnienie obowiazuje już od dawna: narzędzia>konta>Twoje konto>właściwości>serwery: ptaszek przy "Serwer wymaga uwierzytelnienia. To dotyczy Outlook Expres.
    Jeżeli wchodzisz przez stronę to w "E-mail: (lub Onet_Id)" podajesz pełną nazwę swojego konta? Przy zakładaniu nowego konta o ile dobrze pamiętam hasło musi byc kombinacją liter i cyfr (nie mogą być tylko cyfry lub litery).
  • #7 1443431
    Miand
    Poziom 21  
    Witam. Przepraszam że są takie wielkie odstępy czasowe między wiadomościami ale korzystam grzecznościowo z netu. Poczta już działa, banał ale bardzo skuteczny. Musiałem coś złośliwego pociągnąć z netu co zmieniło datę (27 kwiecień 2020) w biosie, banał ale mnie trzymał przez przeszło tydzień. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za zainteresowanie!!!!
  • #8 2391319
    Miand
    Poziom 21  
    Zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył niemożności zalogowania się do poczty Onet z konkretnego komputera, mimo poprawnych danych logowania i możliwości korzystania z konta na innych urządzeniach. Próby obejmowały formatowanie dysku i reinstalację systemu Windows XP, bez efektu. W dyskusji zasugerowano sprawdzenie ustawień proxy, obsługi cookies oraz wymaganego uwierzytelnienia serwera pocztowego, szczególnie w programie Outlook Express. Ostateczne rozwiązanie okazało się nietypowe – złośliwe oprogramowanie zmieniło datę w BIOS-ie komputera, co uniemożliwiało poprawne działanie poczty. Po przywróceniu prawidłowej daty problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA