logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kolorowe paski na monitorze, 2 sygnały, czarny ekran po zawieszeniu gry

przemk12 25 Lip 2014 11:00 2040 6
REKLAMA
  • #1 13823783
    przemk12
    Poziom 2  
    Witam mam taki problem otóż wczoraj włączyłem grę po czym grałem kilka minut po chwili komputer się zawiesił i na monitorze pojawiły się takie kreski kolorowe i linie nic się nie dało zrobić po zresetowaniu komputera były nadal te kreski takie kolorowe nawet przy ładowaniu systemu wyłączyłem komputer myślałem ze do jutra może coś się zmieni dzisiaj gdy włączyłem komputer był sygnał 2 razy i Czarny ekran nawet formata się nie da zrobić Proszę o pomoc nw co zrobić :c
  • REKLAMA
  • #2 13823812
    sPeRaCz.PL
    Poziom 42  
    Ocena: 613
    Na początek podaj nam pełną specyfikację komputera z uwzględnieniem marki oraz mocy zasilacza.

Jeżeli płyta główna posiada zintegrowaną kartę graficzną to do niej podłącz monitor.
  • REKLAMA
  • #3 13824381
    przemk12
    Poziom 2  
    Karta graficzna: NIVIDIA GeForce 9800 GT
    Procesor nie jestem pewny niestety: AMD Athlon 64 X2 dual Core Processor 5800+ 2.90GHz

3 GB Ram

Windows 7 64bit
    Zasilacz nw czy dobrze podaje napisze to co tam pisze :d : " Well Shin ws-002B i nizej pisze IOA250V

a chciałem jeszcze dodać ze zawsze przy włączaniu komputera był sygnał taki a teraz go nie ma .

Podłączałem monitor pod zintegrowaną kartę graficzną hmm nic się nie stało

Dodano po 18 [minuty]:

Sprawdziłem i teraz podam Ci dokładnie Procesor
    AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual core Processor 5200+ 2.71Ghz :)
  • REKLAMA
  • #4 13824453
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 13824656
    przemk12
    Poziom 2  
    Po uruchomieniu na zintegrowanej karcie pojawiają się kreski -- Zdjęcie niżej. ;)

Kolorowe paski na monitorze, 2 sygnały, czarny ekran po zawieszeniu gry
  • REKLAMA
  • #6 13825468
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 13825555
    przemk12
    Poziom 2  
    Okazało się, że jedna kość ramu jest felerna. Dziękuję za pomoc :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z komputerem, który po zawieszeniu gry wyświetlał kolorowe paski na monitorze i czarny ekran po uruchomieniu. Po wstępnej diagnozie, w której podano specyfikację sprzętu, w tym kartę graficzną NVIDIA GeForce 9800 GT oraz procesor AMD Athlon 64 X2, zasugerowano podłączenie monitora do zintegrowanej karty graficznej oraz sprawdzenie pamięci RAM. Po dalszych testach okazało się, że jedna z kości RAM była uszkodzona, co potwierdziło rozwiązanie problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA