logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW RNS310 - Jak uzyskać kod po nieudanym flashowaniu i aktualizacji FW?

snoppy 26 Lip 2014 23:32 5511 7
REKLAMA
  • #1 13828164
    snoppy
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witam. W aucie ojca było robione nieudane flashowanie (celem spolszczenia) - sąsiad wgrał coś z płytki i na ekranie pojawił się napis "software update needed...".
    Potem samemu wgrałem nowy FW z płytki (obraz z GPS Underground) i efekt jest taki, że radio pokazuje już ekran startowy, ale potem pyta o kod - pojawia się też klawiatura numeryczna do wpisania tego kodu. Co to za kod? Skąd go wziąć?
  • REKLAMA
  • #2 13828191
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    snoppy napisał:
    Co to za kod? Skąd go wziąć?

Z książki serwisowej, a jak nie to wygenerować. Za free się nie da.
  • REKLAMA
  • #3 13828241
    snoppy
    Poziom 11  
    Dzięki. Sprawdzę jutro u ojca, czy w ogóle ma tą książkę gw.
    A co do generowania za $$$: gdzie to zrobić i za ile? :) Tylko w ASO? Może macie kogoś godnego polecenia na śląsku?
  • REKLAMA
  • #6 13829476
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    :arrow: fabi

Podany u mnie link zawiera już aktywację dla tego RNS.
    Martech robi spore promocje na zestawy.
  • #7 13830735
    fabi
    Spec od car audio
    Ocena: 193
    Twój link zawiera aktywacje do rns510/810, a tu potrzebna aktywacja Omap.
  • REKLAMA
  • #8 13908018
    snoppy
    Poziom 11  
    Dostałem kilka ofert, jednak najwygodniej było mi podjechać do kolegi wolf16 - po godzinie kod z radia był już odczytany. Jeśli ktoś ma Sosnowiec po drodze, to polecam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem z radiem VW RNS310 po nieudanym flashowaniu, które miało na celu spolszczenie. Po wgraniu nowego oprogramowania radio wymaga wprowadzenia kodu, którego użytkownik nie posiada. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdzić książkę serwisową lub skorzystać z usług generowania kodu, co zazwyczaj wiąże się z opłatą. Użytkownicy polecili również konkretne linki do sklepów, gdzie można zakupić zestawy do aktywacji oraz odczytu kodu. W końcu, jeden z użytkowników podzielił się pozytywnym doświadczeniem z lokalnym specjalistą, który pomógł w odczytaniu kodu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA