logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd javaw.exe - Uszkodzony plik przy pobieraniu i usuwaniu na laptopie

Dawid9905 31 Lip 2014 21:03 7317 11
REKLAMA
  • #1 13841360
    Dawid9905
    Poziom 2  
    Witam. Od kilku dni mam problem z moim laptopem, ponieważ gdy chcę coś pobrać lub usunąć to wyskakuje mi błąd "javaw.exe - Uszkodzony plik
    Plik lub katalog C:\User\xxx\AppData\Local\Temp jest uszkodzony i nie nadaje sie do odczytu. Uruchom program CHKDSK." Próbowałem już przeskanować laptopa, lecz to nie pomogło. Jest też taki problem, że gdy chcę wejść na jakąś grę to wyskakuje podobny problem i po chwili wyłącza ją. Wrzuciłbym jakiegoś ssa, ale nawet paint i żaden inny program oprócz Google Chrome i TeamSpeak 3 nie chce mi działać. Dodam jeszcze, że gdy chcę wejść w folder Temp to wyskakuje mi wiadomość, że ten folder nie jest dostępny.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13841472
    młody14
    Poziom 37  
    Ocena: 230
    Kolobos napisał:
    Daj screen [...]

Kolego Kolobos ale czytamy ze zrozumieniem ;)

Dawid9905 napisał:
    Wrzuciłbym jakiegoś ssa, ale nawet paint i żaden inny program oprócz Google Chrome i TeamSpeak 3 nie chce mi działać.

Dawid9905 zawsze możesz cyknąć fotkę ;) No ale jeżeli nic nie działa, to polecam pobrać
    swiercm napisał:

na innym komputerze, nagrać go na płytkę (albo zrobić bootowalnego pendrive) i stamtąd podać SMART dysku robiąc właśnie fotkę telefonem, aparatem - whatever :)
  • REKLAMA
  • #5 13841485
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 550
    młody14 napisał:
    Kolobos napisał:
    Daj screen [...]

Kolego Kolobos ale czytamy ze zrozumieniem

Ale jest szansa, że zadziała, zwłaszcza w wersji Portable. Ja podałem na 100% pewną metodę, ale niekoniecznie najprostszą.
  • REKLAMA
  • #6 13841487
    Dawid9905
    Poziom 2  
    Błąd javaw.exe - Uszkodzony plik przy pobieraniu i usuwaniu na laptopie
    Mam nadzieje, że o to chodzi.
  • #7 13841499
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 550
    Dawid9905 napisał:
    Mam nadzieje, że o to chodzi.

Tak. Celująco. Wszystko widać.

Dysk wymaga przeprowadzenia Procedury Naprawczej, ze względu na C5.
    Dysk doznał kilkudziesięciu uderzeń podczas pracy - parametr BF.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1550200.html

Zanim przeprowadzisz PN, uruchom laptopa z Live CD Linux'a i zabezpiecz ważne dane.
  • #8 13841616
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10423
    młody14 przeczytalem, autor nie napisal, ze system nie dziala. Program mozna pobrac na innym komputerze i uruchomic z pendrive'a. Jak widac wszystko sie udalo.
  • #9 13841899
    Dawid9905
    Poziom 2  
    A format laptopa by pomógł? Ja się tam za bardzo nie znam na naprawianiu komputerów, laptopów itd, dlatego się pytam.
  • #10 13841938
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Nie pomoze.
  • #11 13841970
    Dawid9905
    Poziom 2  
    Trudno... Będę musiał kupić nowy dysk, ale nie wiem czy to warto bo laptop już ma ponad 3 lata.
  • #12 13841979
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Nie kupuj nowego dysku tylko wykonaj to co Ci radzono, uzyj MHDD. To nie jest takie trudne, wystarczy nagrac plyte z obrazu, uruchomic z niej komputer, wybrac dysk, nastepnie zerowanie i remap. Po zakonczeniu zrob zdjecie ekranu z widocznym czasem dostepu do sektorow.
    Wczesniej trzeba zgrac wazne dane na inny nosnik, zerowanie usunie wszystko z calego dysku bez mozliwosci odzyskania.

Dopiero po zerowaniu i remapowaniu bedzie wiadomo czy dysk jest uszkodzony fizycznie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z laptopem, polegający na błędzie "javaw.exe - Uszkodzony plik" przy próbie pobierania lub usuwania plików, co wskazuje na uszkodzenie folderu Temp. Inne programy również nie działają poprawnie. Uczestnicy dyskusji sugerują użycie narzędzi diagnostycznych, takich jak MHDD i CrystalDiskInfo, do sprawdzenia stanu dysku twardego oraz wykonania procedury naprawczej. Zwracają uwagę na konieczność zabezpieczenia ważnych danych przed ewentualnym zerowaniem dysku. Użytkownik rozważa zakup nowego dysku, ale otrzymuje porady, aby najpierw spróbować naprawy obecnego dysku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA