SWUPem nie moge nawiązać połączenia z telefonema , albo mam kabel do d......y lub nie umie obsługiwać tego programu.
Dodano po 1 [godziny] 44 [minuty]:
rozmawiałem z jednym gościem i powiedział mi , że mam kabel data. Czytałem gdzieś na forum , że ten kabel można przerobić na serwisowy tylko musze podpiąć dodatkowe zasilanie. Nie wiem czy to prawda, a jeżeli tak to pod jakie piny może mi ktoś pomoże w tym temacie
Udało mi sie wgrać soft 030904A-03.0A ML1.TMO-1.06D DPWME programem Download Tool v 3.4 for Customizer, jak się potem okazało jest to soft T-Mobile brak Pl menu. Na innych programach pokazuje jakieś błędy. Może ma ktoś soft do Siemens ST55 do w/w programu z menu PL lub plik językowy.
✨ Problem dotyczył wgrania nowszego oprogramowania (softu) do telefonu Siemens ST55, gdzie pojawiał się komunikat TIMEOUT FAIL podczas próby aktualizacji. Próby uruchomienia programu wymagały krótkiego wciśnięcia czerwonej słuchawki, jednak po około 20 sekundach pojawiał się błąd. Sugerowano użycie programu SWUP ze strony cellgsm.com, lecz nie udało się nawiązać połączenia z telefonem, co mogło wynikać z niewłaściwego kabla – zamiast kabla serwisowego używano kabla data. Dyskutowano możliwość przeróbki kabla data na serwisowy poprzez podłączenie dodatkowego zasilania, jednak dostępne instrukcje dotyczyły innego modelu z 12 pinami, a ST55 posiada 18 pinów. Ostatecznie udało się wgrać soft 030904A-03.0A ML1.TMO-1.06D DPWME za pomocą programu Download Tool v3.4 for Customizer, jednak był to soft T-Mobile bez polskiego menu. Poszukiwano pliku językowego lub softu z polskim menu do tego programu. Po rozwiązaniu problemu dyskusja została zamknięta. Wygenerowane przez model językowy.