logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór studiów: Politechnika Śląska czy Opolska na mechatronikę?

menhils 04 Sie 2014 23:19 1203 3
REKLAMA
  • #1 13851817
    menhils
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam. Przede mną trudny wybór związany ze studiami. Aktualnie jestem przyjęty już na Politechnice Opolskiej na kierunku mechatronika.
    Jestem po technikum mechanicznym, mata podstawa 64%. I nie wiem czy pchać się na Politechnikę Śląską z takimi wynikami z matury (kolega w I naborze dostał się z jeszcze gorszymi wynikami)
    Jeżeli już bym się zdecydował to na które jest szansa się dostać (związane z informatyka, elektronika, mechanika)?
    Link do dostępnych kierunków w II naborze Link
  • REKLAMA
  • #2 13852385
    dedito
    Poziom 39  
    Ocena: 594
    O informatyce to raczej zapomnij z takimi wynikami. Nie wiem gdzie się dostał twój kolega ale raczej na pewno nie na informatykę.
    Elektronika to nie wiem ale generalnie wydział AEI jest oblegany i z takimi wynikami kiepsko to widzę. Przy tych wynikach to widzę realne szanse na mechanikę czyli wydział MT. Na tym wydziale masz kierunki gdzie będziesz miał 3w1 czyli informatykę, elektronikę i mechanikę.
  • REKLAMA
  • #3 13852508
    menhils
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Kolega właśnie się dostał na mechatronikę na mechanicznym, tylko tam brak miejsc. Jeszcze jest mechatronika na elektrycznym, ale to już chyba znowu coś innego
  • #4 13852551
    dedito
    Poziom 39  
    Ocena: 594
    Automatyka i robotyka jest też popularnym kierunkiem na wydziale MT ale z tego co widzę też już nie ma miejsc. Masz tam do wyboru AEI i Elektryczny, które w mojej ocenie są bardziej wymagającymi wydziałami w stosunku do MT.
REKLAMA