logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell Inspiron 8600 brak obrazu na matrycy... jakieś sugestie

Pito 25 Kwi 2005 17:00 1827 3
REKLAMA
  • #1 1436061
    Pito
    Poziom 12  
    Witam.
    Mam notebooka Dell Inspiron 8600.
    Usterka polega na tym że po włączeniu matryce zaczyna pływać na biało, po pewnym czasie pojawia się na środku kolorowy pasek. Na zewnętrznym monitorze wszystko jest ok więc wykluczam grafike.

Proszę o jakieś sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 1436101
    mk20
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    Na początek radzę sprawdzić wszystkie łączówki czy są prawidłowo obsadzone od strony kompa i matrycy. Potem przedzwoń kabelki połączeniowe. Napisz jaki skutek.
  • REKLAMA
  • #3 1436213
    Pito
    Poziom 12  
    No niestety nic nie pomogło i wydaje sie być że połączenia są w porządku.

Dodam jeszcze że przy starcie matryca miga i dopiero po jakiś 5 sek pojawia się biała plama w lewym dolnym rogu która płynie w prawy górny róg powodując w pewnym momencie że ekran jest biały, następnie pojawia się czarna plama :) w prawym dolnym ekranie płynie do góry i się pojawia na środku kolorowy pasek. Pierwszy raz się w sumie z takim czymś spotkałem :/
  • #4 1519958
    phantom4
    Poziom 2  
    Hey

Miałem podobny problem ze swoją matrycą w toshibie. Rozkręciłem ją wyjąłem wszystko. Włączyłem spowrotem i wszystko działą. Ale po dwóch miesiącach przygasłą. Widać tylko przy dobrym świetle i pod kątem jakieś tam napisy.
    pozdro BeSpider
REKLAMA