witam
czy mozna zabezpieczyc plik exela jakims hasłem zeby nie mozna go było otwierac ?????
a jezeli tak to jak to sie robi
czy mozna zabezpieczyc plik exela jakims hasłem zeby nie mozna go było otwierac ?????
a jezeli tak to jak to sie robi
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamYoga napisał:Jeśli masz tam ważne dane to najlepszym zabezpieczeniem jest nagranie pliku na wymienny nośnik i schowanie w sobie tylko wiadome miejsce. Hasło w pliku można złamac i to legalnym oprogramowaniem np. Advanced Office Password Recovery firmy Elcomp, a cena takiego programu to tylko $49 w wersji Home Edition. Musisz się zastanowić czy takie zabezpieczenie ci wystarczy przed dostępem innych osób.
kotlet napisał:Simson2 jakiego masz ecxela bo u mnie na 2000 nie ma czegos takiego
kasprzyk napisał:To więc odpaliłem Excela wprowadziłem hasło i ponownie zapisywałem ten plik jako inny - niestety bezskutecznie - nadal jest na nim hasło - a openoffice sobie z tym nie radzi...
paweliw napisał:
Nawet przy haśle 5-cio literowym ilość możliwych kombinacji (a właściwie wariacji z powtórzeniami) jest ogromna (przy założeniu 24 litery alfabetu + 10 cyfr) i wynosi 34 (do potęgi) 5 (ok. 45 mln możliwości).
Zwykle jednak hasła są dłuższe, minimum 10-cio znakowe i mogą zawierać znaki specjalne, polskie litery itp. a to już daje np. 40-60 (do potęgi) 10 ...
Przy normalnych, domowych komputerach żaden program nie pozwala na wyciągnięcie takiego hasła, bo to lata jego nieustannej pracy ...
Trzeba hasło znać albo znać kilka jego elementów i mieć szczęście, tak więc program ten przyda się tylko do krótkich haseł i przy małej ilości występujących w nim możliwych znaków ...