logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć wirusa z Facebooka, który sam wysyła wiadomości?

Voltage20 11 Sie 2014 17:28 1272 6
REKLAMA
  • #1 13869446
    Voltage20
    Poziom 2  
    Wirus sam wysyła wiadomości do losowych znajomych, obecnie zalogowanie się jest niemożliwe, ponieważ fb wyświetla informacje o zainfekowaniu. Skan był robiony z pendriva u kolegi żeby pliki zapisały mi się od razu na nim, nie wiem czy to ma znaczenie?
    Załączniki:
    • Extras.Txt (113.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • OTL.Txt (115.47 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13869515
    Acorus 20
    Poziom 43  
    Ocena: 1063
    Odinstaluj YoutubeAdblocker,Update Manager for SweetPacks 1.1,MediaBar,KMPlayer Toolbar Updater,Funmoods Web Search.Pobierz i uruchom AdwCleaner https://toolslib.net/downloads/finish/1/ Kliknij Szukaj i później Usuń.
    Pobierz Farbar Recovery Scan Tool http://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/ zgodny z wersją systemu 32-bit lub 64-bit.
    Uruchom FRST i kliknij Scan. Pokaż raport FRST i Addition.
  • REKLAMA
  • #5 13869517
    Voltage20
    Poziom 2  
    pasza03 napisał:

To powinno być wszystko? Bo akurat nie mam dostępu do kompa kolegi, napiszę mu żeby mi wysłał mailem i jak już będzie wysyłał to najlepiej żeby zrobił wszystko, co ew. trzeba.
    Edit:W sumie mówił mi, że jakby miał wszystko zgrać to lepiej zrobić format, mogę bez przypału podłączyć swój dysk twardy i nic mi nie zainfekuje, bo chciał zgrać parę swoich rzeczy?
  • #6 13870173
    pasza03
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Jeśli chce to niech robi format, ale szybszym rozwiązaniem będzie podanie tych logów. Kilka minut mu to zajmie.
  • #7 13870267
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1731
    Voltage20 napisał:
    mogę bez przypału podłączyć swój dysk twardy i nic mi nie zainfekuje, bo chciał zgrać parę swoich rzeczy?

Jeśli kolega ma wirusy na HDD to jest duże prawdopodobieństwo iż po podłączeniu swojego HDD będziesz miał również kolekcję wirusów w gratisie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wirusem na Facebooku, który samodzielnie wysyła wiadomości do znajomych, uniemożliwiając logowanie się na konto. W odpowiedziach sugerowane są różne metody usunięcia wirusa, w tym skanowanie systemu za pomocą narzędzi takich jak Farbar Recovery Scan Tool (FRST) oraz AdwCleaner. Użytkownik rozważa również formatowanie dysku twardego, aby uniknąć infekcji, jednak ostrzeżono go, że podłączenie zainfekowanego dysku HDD może prowadzić do przeniesienia wirusów. Wskazówki obejmują również usunięcie niepożądanych programów, takich jak YoutubeAdblocker i MediaBar.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA