logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ardo LS 9212 - jak dostać się do pompy, gdy zmywarka nie wypompowuje wody?

kazik89 15 Sie 2014 14:09 1620 4
REKLAMA
  • #1 13879217
    kazik89
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,

Mam problem z wymienioną w temacie zmywarką. Wszystko działa dobrze do momentu wypompowania wody. Zmywarka buczy, a woda pozostaje na dnie. Wszystkie filtry wyczyściłem, więc podejrzewam, że problem tkwi w zatkanej pompie.

Próbowałem znaleźć instrukcje serwisowa do tej zmywarki, ale chyba nie ma w internecie. Jest ktoś w stanie pomóc, co trzeba rozkręcić, żeby dojść do pompy?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 13879313
    bajer1
    Poziom 32  
    Ocena: 330
    Witam
    Zmywarka umyła naczynia ? a może sprawdź czy wąż drożny spustowy syfon jeżeli jest ? Byłem ostatnio u Pani gdzie fachman kazał jej wyrzucić zmywarkę bo się popsuła stary model droga pompka a tu tylko wąż zapchał się 5 minut roboty.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 13879365
    kazik89
    Poziom 2  
    Dzięki za odzew.

Zmywarka naczynia umyła, tylko, że nie mogła wypuścić nawet wody z płukania. Wąż spustowy jest drożny, jak wlewam wodę przez wąż, to pojawia się w zmywarce., a przy próbie wypompowywania buczy i nie zabiera wody. Jakiś pomysł co innego może być przyczyną? Ja stawiam na pompę, tylko nie wiem co rozkręcić, żeby dojść do pompy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 13879437
    bajer1
    Poziom 32  
    Ocena: 330
    Witam
    Pompa znajduje się pod zbiornikiem trzeba rozebrać zmywarkę i sprawdzić czy coś może dostało się do wirnika, zablokowało.Lub spalił się silnik.
    Po ściągnięciu obudowy będzie widać gdzie jest pompa trzeba pomału rozkręcać nic na silę bo to plastyki .
    Pozdrawiam
    https://www.google.pl/search?q=Ardo+LS+9212&e...iw=1024&bih=653#q=Ardo+LS+9212+pompa&tbm=isch
  • #5 13879827
    kazik89
    Poziom 2  
    Jakie elementy obudowy zmywarki trzeba zdemontować, żeby dojść do pompy? Bo widzę masę śrubek z przodu, na dole, z tyłu, w środku i nie wiem.
REKLAMA