logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 500 - Jak odblokować ekran bez działającego przycisku?

Dronian 20 Sie 2014 16:25 3525 3
REKLAMA
  • #1 13893067
    Dronian
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z Nokią 500 ponieważ nie działa mi przycisk blokowania/odblokowania klawiatury/ekranu
    Obecnie telefon jest zablokowany i pierwsze co mi przyszło na myśl to wyciągniecie baterii, włożenie z powrotem i uruchomienie to będzie odblokowany ale nie...
    Czy jest jakiś inny sposób na odblokowanie?
    Podłączenie pod komputer też dużo nie daje bo telefon jest wtedy w trybie przesyłu danych i nie ma go jak zmienić;/
  • REKLAMA
  • #2 13893130
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2082
    Jaki przycisk ten z boku służy do blokowania a odblokowujesz przez ekran dotykowy, więc może dotyk nie działa?
  • REKLAMA
  • #3 13893157
    Dronian
    Poziom 2  
    Hmmm... powiem tak:
    Telefon jakiś czas przeleżał na półce bo chyba ma problemy z softem, pewnie potrzebny mu hard reset bądź coś w tym stylu.
    Po uruchomieniu widzę ikonkę baterii, zasięgu oraz kluczyk blokady, czarne tło oraz menu na dole z 4 ikonami: strzałki w lewo, głośniczka, klawiatury i 3 kresek (to chyba od ustawień)
    Dotyk działał prawidłowo.
    Telefon po uruchomieniu pokazuje to co napisałem jednak ekran i przyciski są niepodświetlone, można je podświetlić naciskając czerwoną słuchawkę ale nic więcej, ekran i reszta przycisków nadal nie reagują...
    Podejrzewam że właśnie jakiś grubszy problem z softem bo z tego co mi wiadomo przed tym jak zablokowano klawiaturę "na amen" telefonem można było tylko odbierać połączenia, ale wejść w ustawienia czy coś to się nie dało
  • #4 13894832
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2082
    Spróbuj wgrać soft phoenixem po dead usb, info jak to zrobić znajdziesz na forum.
REKLAMA