logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer nie włącza się po odłączeniu dysku twardego na USB.

dawajnajeza 22 Sie 2014 17:27 1428 6
REKLAMA
  • #1 13898861
    dawajnajeza
    Poziom 9  
    Witam. Dziś przyszła do mnie obudowa do dysku zewnętrznego. Podpiąłem dysk do komputera. Wszystko działa dobrze, do czasu gdy postanawiam odpiąć dysk od komputera. Klikam bezpieczne usuwanie, czekam i wyciągam usb. W tym momencie wyłącza mi się komputer. Myślałem, że to chwilowa niedyspozycja spowodowana temperaturą. Niestety op 2 godzinach komputer nadal nie działa. Nic nie śmierdzi, więc raczej się nic nie spaliło. Z racji, że ostatni temat został usunięty dodaje informację:
    Intel Core i5-3470 Ivy Bridge LGA1155 BOX
    Sapphire Radeon HD 7850 1GB DDR5/256 Bit HDMI/DVI/mDP LITE OC
    ASRock B75 Pro3-M Intel B75 LGA1155 (2xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3/CROSSFIRE) mATXWestern Digital Caviar 500GB SATA3 (WD5000AAKX)
    Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9( lub jakiś 2x2GB tej firmy)
    High Power Element BRO EP-600 BR
    Sony nagrywarka DVD AD-7280S czarny/wewnętrzna OEM
    SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410
    Nie włącza się, tzn nie reaguje na przycisk włączania. Wiatrak nie zaczyna pracować, to samo ze światełkami na obudowie. Wewnątrz komputera też nie widać żadnej pracy. Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 13899027
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13899037
    dawajnajeza
    Poziom 9  
    Czyli nie ma ratunku już dla tego? A jak na przyszłość odłączać dysk, żeby się to nie powtórzyło?
  • REKLAMA
  • #4 13899095
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 13899125
    kaziu1987x
    Poziom 1  
    jezeli zasilacz okaze sie dobry to na 99% padla plyta głowna, ja tak mialem w swoim.
  • #7 13899136
    dawajnajeza
    Poziom 9  
    infografek napisał:
    Normalnie odłączać dysk wyjmując wtyczkę z portu.

Tak też zrobiłem, i widać co się stało :/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z komputerem, który nie włącza się po odłączeniu zewnętrznego dysku twardego. Po bezpiecznym usunięciu dysku komputer wyłączył się i nie reaguje na przycisk włączania. Użytkownik podejrzewa, że problem może być związany z zasilaczem lub płytą główną. Użytkownicy sugerują sprawdzenie zasilacza, a także portu USB, do którego podłączano dysk. W przypadku, gdy zasilacz jest sprawny, istnieje prawdopodobieństwo uszkodzenia płyty głównej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA