logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP - "wyczyszczone" konto administratora

kasprzyk 25 Sie 2014 21:57 1149 4
REKLAMA
  • #1 13907409
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 669
    Witam
    Nie wiem czy żona zawiniła, ale często jak kobieta przy kompie sama zostaje to jakimś zbiegiem okoliczności dziwne rzeczy dzieją się z komputerem :|
    Zresetowała komp. bo się zawiesił, teraz włączam system, wchodzę na główne konto administratora (podaje hasło, te co do tej pory) a tu niespodzianka - tapeta widnows jak po formatowaniu, kilka podstawowych ikonek, brak programów w pasku szybkiego uruchamiania, brak plików i folderów na pulpicie, brak ulubionych w firefoksie itd.
    Po krótkim czasie znalazłem już pliki/foldery które były na pulpicie - teraz mam problem jak wrócić do wiadomości z Microsoft Office 2007 - wyszukiwarka ( ta z dolnego paska z pulpitu) je znajduje, ale po włączeniu tego programu trzeba przeprowadzić konfigurację jakby było to pierwsze uruchomienie (brak kont wiadomości)
    Czy jest jakiś sposób żeby przywrócić poprzedni pulpit ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13907423
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1726
    Próbowałeś przywracania systemu do ostatniej prawidłowej konfiguracji?.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 13907705
    Thor.
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Ten sposób morze ci pomuc.
    Klikasz start, wpisujesz przy.

Uruchamiasz aplikację przywróć pliki i ustawienia systemowe.
    I wybierasz wybierz inny punkt przywracania.

Następnie wybierasz datę przed dniem kiedy twoja żona usiadła do komputera. I postępujesz zgodnie z poleceniami.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 13907942
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1082
    Wygląda, że dotknęła Cię awaria profilu i pewnie najprościej - pomijam przywracanie - będzie postąpić wg tu: http://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/fo...zasowego/42c983b0-fa1c-4ca4-be3b-64f089d8327f opisanych procedur (odpowiedź P. Palusińskiego).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #5 13907986
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 669
    Dziękuję za odpowiedzi, dobrze, że szybko położyłem się wczoraj spać, bo pewnie zamiast czekać na odpowiedzi tworzyłbym już jakieś cuda na komp.
    Przez tyle lat nie wiedziałem, że może trafić się coś takiego, a tyle trąbią o odzyskiwaniu pulpitu ..
    Z poziomu Start, programy, akcesoria, narzędzia systemowe - przywracanie pulpitu - uruchomiłem ten program z datą o jeden dzień do tyłu - wszystko wróciło do normalności.
    Jeszcze raz bardzo dziękuję.
    pzdr
REKLAMA