logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować sterownik karty WiFi w Asus A8H? Kod urządzenia: PCIVEN_14E4&DEV_4311

pruszyniak 27 Sie 2014 18:01 2004 3
REKLAMA
  • #1 13912501
    pruszyniak
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam mam laptopa Asus A8H, koleżanka prosiła abym w nim zainstalował na nowo system i wgrał sterowniki. Zainstalowałem wszystkie sterowniki ze strony producenta. Pozostała tylko karta wifi. Niestety w żaden sposób nie mogę zainstalować sterownika do niej. Próbowałem już wszystkich sterowników ze strony producenta. Zainstalowałem Asus Console i program do obsługi klawiszów funkcyjnych. Kontrolka wifi świeci się na zielono. Laptop nie ma przełącznika on-off dla tej karty wifi. Fn-F2 włącza i wyłącza kartę sieciową bez problemu. Niestety w menadżerze urządzeń cały czas jest żółty wykrzyknik i znak zapytania, kontroler sieci. W momencie instalacji sterownika wyświetla się monit: the device may not be present or could have been ejected/unplugged from the system. PCI\VEN_14E4&DEV_4311&SUBSYS_170F1043&REV_01\4&335E5CC8&0&00E0 to jest kod urządzenia. Proszę o poradę jak zainstalować ten sterownik. Dziękuję z góry
  • REKLAMA
  • #2 13912518
    ValValiantThor
    Poziom 33  
    Ocena: 150
    Jaki system ? Próbowałeś ręcznie wskazać lokalizacje sterownika ?
  • REKLAMA
  • #3 13912595
    pruszyniak
    Poziom 10  
    System XP Home Edition przy ręcznym wyborze nie instaluje sterownika próbowałem już chyba wszystkiego, zdjąłem zaślepkę sprawdziłem jaka to karta jest to model BCM94311MCG zainstalowałem sterowniki do tego modelu i nadal jest kontroler sieci w menadżerze
  • #4 13914971
    pruszyniak
    Poziom 10  
    Po trzech dniach udało mi się znaleźć odpowiedni sterownik do karty Broadcom BCM94311MCG jest on dostępny na stronie Link co ciekawe sterowniki karty wifi ze strony producenta ASUS nie działają do tego modelu karty. Temat do zamknięcia.
REKLAMA