logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Samsung UE26EH4500 obsługuje moduł CAM do telewizji cyfrowej?

aga1508 29 Sie 2014 18:35 5193 8
REKLAMA
  • #1 13918160
    aga1508
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam -zaznaczę że się nie znam i uszczypliwe odpowiedzi proszę zachować dla siebie
    W pokoiku posiadam telewizor
    Samsunga UE26EH 4500 telewizja analogowa - jeśli dobrze piszę
    -czyli jest gniazdko od multimedia i podłączone jest zwykłym kablem do telewizora
    Czy jest szansa aby w tym telewizorze zakupić moduł cam i to działało ?!
  • REKLAMA
  • #2 13918701
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 13920834
    leszekpo59
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    Witaj. Pomimo braku bardziej szczegółowych danych ( o czym wspomniał mihal2002 ), postaram się udzielić Tobie odpowiedzi. Multimedia jako dostawca sygnału, udostępnia do odbioru programów cyfrowych dekoder lub moduł dostępu warunkowego ( moduł cam jak Ty jego nazywasz ) w zasadzie bezpłatnie. Jednak aby otrzymać ten sprzęt, oczywiście należy posiadać pakiet programów cyfrowych na podstawie umowy. Twój TV posiada wejście na moduł, więc technicznie nie powinno być problemu. Jednak jak wcześniej wspomniałem, proszę upewnić się, czy masz umowę na programy cyfrowe z Multimedia i udać się do Biura Obsługi Abonenta Multimedia i tam resztę załatwić. Jako, że na stronie Multimedia nie ma Twojego TV, to proponuje pobierając Moduł CAM zastrzec sobie, że możesz w przypadku problemów wymienić na zewnętrzny dekoder. Powodzenia i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 13921041
    jaro41
    Poziom 25  
    Ocena: 45
    Aga, czy próbowałaś przeskanować kanały tunerem cyfrowym w TV? Jeżeli nie, to spróbuj, może się okazać, że znajdzie co nieco z muxów krajowych :-)
  • REKLAMA
  • #5 13921383
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5431
    jaro41
    A to Multimedia nadaje w DVB-T?.
  • #6 13922648
    jaro41
    Poziom 25  
    Ocena: 45
    Wyobraż sobie, drogi Kocie, że odbieram trzy MUXy z kablówki MM na 212,5, 219,5 i 226,5 MHz. Mam analoga, jak Aga, dlatego też może spróbować, ....a nóż widelec, ...ma DVB/T i C
  • #7 13929101
    aga1508
    Poziom 11  
    Koledzy bardzo dziękuje za odzew
    Jak na wstępie zaznaczyłam w sprawach TV jestem zieloniutka i całkowicie się nie znam
    @mihal2002
    Nie bardzo wiedziałam jaki tuner posiada ten telewizor
    takie dane znalazłam na necie
    System :
    Wbudowany tuner DTV: Tak
    Odbiór DTV: DVB-T/C, MPEG4
    CI+: Tak
    @leszekpo59
    Bardzo Ci dziękuje za nakreślenie zarysu co i jak jak za miesiąc będę przedłużała umowę
    (cały pic w tym wszystkim że na siłę wciskają dekoder)
    A ja za wszelką cenę bronię się przed kolejnym pilotem !!!

@jaro41
    Próbowałam szukać tych cyfrowych ale u mnie nic nie znajduje (Ełk warmińsko-mazurskie)
    Nie wiem też co to t DVB/T/C i MUX-y 212,5 …. ale u mnie nic nie znajduje z cyfrowych
  • #8 13929115
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5431
    aga1508 napisał:
    Odbiór DTV: DVB-T/C, MPEG4
    CI+: Tak

Ma co potrzebujesz.
    na 99% będzie MM działać na module.
  • #9 13995019
    aga1508
    Poziom 11  
    I koledzy ostatnie moje pytanie
    Rozmawiałam z M..-Media i w tygodniu Pan przyjedzie z modułem cam
    (jeśli będzie odbierać/pasować do tego tv, zostanie i podpiszę umowę)
    Ale pytanko mam tego typu :
    Jeśli włoży ten moduł cam do tv i będą programy cyfrowe
    -jest możliwość ustawieni /dostosowania danych programów we własnej kolejności ?
    Czyli np. tvp1 był na pilocie po wciśnięciu 1, a tvp2 na pilocie pod numerem np.2 /i.t.d
    Nie chcę, aby np pod jedynką była np. telewizja trwam a na 2 np. tv religia,
    a jedynki szukać gdzieś na 250 kanale

EDIT :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Dla potomnych:
    Moduł oczywiście działa
    Jest też możliwość dostosowania kanałaów do swoich potrzeb
    -czyli np. program 1 ustawić na 1 po wciśnięciu 1 na pilocie
    2 na 2 i.t.d jak chcemy
    A dokładnie robi się to wciskając przycisk smart, przechodzimy do kanały i tam edytujemy przyciskiem na pilocie TOOLS
    Dziękuje wszystkim za poświęcony czas i pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Telewizor Samsung UE26EH4500 obsługuje moduł CAM, co umożliwia odbiór telewizji cyfrowej, pod warunkiem posiadania odpowiedniego pakietu programów cyfrowych od dostawcy, takiego jak Multimedia. Użytkownicy potwierdzili, że telewizor ma wbudowany tuner DVB-T/C oraz gniazdo CI+, co pozwala na podłączenie modułu. Po zainstalowaniu modułu, możliwe jest dostosowanie kolejności kanałów według własnych preferencji. W przypadku problemów z odbiorem, zaleca się skontaktowanie się z Biurem Obsługi Abonenta Multimedia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA