Dosyć często zdarza mi się, że po uruchomieniu Eclipse i kliknięciu przycisku debugowania, wszystko się ładuje, debugger zatrzymuje się na początku funkcji main(), ale przyciski takie jak Resume, Terminate czy Step Over są wyszarzone. Wyszarzone są też wymienione opcje w menu Run. Mogę wznowić uruchamianie tylko korzystając z funkcji Run To Line. Pomaga zamknięcie i uruchomienie Eclipse, niekoniecznie za pierwszym razem. Eclipse jest w wersji Luna (4.4.0).
Czy jest to problem tej wersji Luny czy też pluginów (używam standardowych, niezbędnych przy STM32: GNU ARM C/C++ Cross Development Tools i Zylin Embedded CDT). Resetowanie perspektyw nie pomaga, z resztą odpowiada mi domyślne ułożenie i nic nie przestawiam oprócz dodania widoku Expressions.
Czy jest to problem tej wersji Luny czy też pluginów (używam standardowych, niezbędnych przy STM32: GNU ARM C/C++ Cross Development Tools i Zylin Embedded CDT). Resetowanie perspektyw nie pomaga, z resztą odpowiada mi domyślne ułożenie i nic nie przestawiam oprócz dodania widoku Expressions.