logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać SST na telefonie - problem z trybem bot mode

mitsubishi 28 Kwi 2005 16:20 1137 16
REKLAMA
  • #1 1445347
    mitsubishi
    Poziom 11  
    Probowałem wgrac sst ale nie wiem jak tym sie wgrywa wybieram flasha i pokazuje mi sie zebym wcisnal power w telefonie co czynie i potem pokazuje sie Entering bot mode i stoi w miejscu nic nie robi:( Help me!!
  • REKLAMA
  • #2 1445415
    tasior01
    Poziom 19  
    Ocena: 5
    A używasz fleshy SST??
  • #3 1445427
    mitsubishi
    Poziom 11  
    Tak sciagnalem z elektrody flasha 16Mb i eeprom Test point ciety jest i nie wiem co zrobic z tym telefonem:( We frei tez bot file is not accepted. Typowy trup nie mam juz pomyslu jak go naprawic (c60)

Dodano po 1 [minuty]:

Jedyne co mi jeszce przychodzi do głowy to nienaładaowana bateria i daltego. Pojde zaraz do sasiada i naładuje u niego w telefonie. Jak to juz nie pomorze to nie wiem juZ co moze byc nie tak
  • REKLAMA
  • #4 1445445
    tasior01
    Poziom 19  
    No tak zrób, a czyta Ci normalnie fona, możesz go zczytać??
  • #5 1445476
    mitsubishi
    Poziom 11  
    Przy probie zczytania z fona to samo we frei bot file is not accepted:|
  • #6 1445480
    tasior01
    Poziom 19  
    A jak bateria całkiem siadnięta czy jak naładuj do fulla i sprubuj.
  • #7 1445497
    mitsubishi
    Poziom 11  
    Zrobie tak:) i dam znac co dalej tak gdzies na wieczor:)
  • REKLAMA
  • #8 1445683
    Krisek
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    jaki telefon ?
    nie doczytalem teraz widze gdzies ten model w nawiasach ukryl ;)
  • #9 1445872
    wirtual
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    nie masz przecietej sciezki i zaznaczasz w opcjach testpoint
  • #10 1445878
    tasior01
    Poziom 19  
    czemu piszesz o ścieżkach jak nawet nie napisał jaki telefon??
  • #11 1446010
    kameleon5
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    napisał że C60 czytaj uważnie a zobaczysz pewnie ścieżka nie docięta.
  • #12 1446015
    mitsubishi
    Poziom 11  
    Telefon siemens c60 Sciezka na 100% przecięta bo prawie na wylot płytę główną przeciołem i wiem że jest przecięta. MOże to wina bateri a może juz nie wiem. Dla ścisłości sciezka przecieta. W frei wywala bot file is not accepted w sst wywala entering bot mode i stoi w miejscu. W obu programach reaguje na czerwona sluchawke tylko nie idzie wgrywanie. Aha i telefon jak się właczy to podswietla sie wyswietlacz i sie wylacza po sekundzie. Czasami wydaje do tego dzwiek typu bzzz.

Dodano po 5 [minuty]:

[quote="mitsubishi"]Tak sciagnalem z elektrody flasha 16Mb i eeprom Test point ciety jest i nie wiem co zrobic z tym telefonem:( We frei tez bot file is not accepted. Typowy trup nie mam juz pomyslu jak go naprawic (c60)

Napisałem o jaki model telefonu chodzi w nawiasie w poprzedniej mojej wypowiedzi wiec nie rozumie po co pytania o model telefonu zreszta sst wgrywa tylko do siemensow wiec juz mozna sie bylo domyslec ze chodzi o siemensa:)

Do kameleon sciezka nie docieta?? Hmm prawie na wylot płyte przeciołem:| wiec powinno byc oki
  • #14 1446073
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #15 1446255
    mitsubishi
    Poziom 11  
    Na 100% nie przeciołem innej scieżki. A z tym że płyte przeciołem na pół to oczywiście żart. Przyjmując że płyta ma grubość 3mm to rowek powstały po cięciu ma 1mm. Jest on idealnie zrobiony na miejscu gdzie biegnie ścieżka tp. Wszystko robiłem z podświetlaniem płytki i oczywiście wszystko sprawdziłem czy nie przeciołem tego ci nie trzeba. Martechem tego nie zrobie bo go nie mam. dałem dziś baterie do naładowania bo to może być wina rozładowanej bateri. Jak nie pomorze będe kombinował dalej. Chyba że to nie wina softu ale objaw typowo softowy czyli wlacza sie buczy i sie wylacza.
  • #16 1446713
    labik
    Poziom 18  
    Ocena: 79
    Jaką wersje softu ma ten telefon ?
  • #17 1447558
    mitsubishi
    Poziom 11  
    Nie wiem jaka ma wersje softu bo nie moge zczytac z telefonu wywala to samo co przy probie wgrania flasha bot file is not accepted.
    Prosze o napisanie co poustawiac w sst zeby wgrywac bo ja nie wiem i robie to intuicyjnie ale jak stanie na entering bot mode to stoi i stoi i nie idzie dalej.

Dodano po 4 [godziny]:

Juz postawiłem dziada, poprzez wgranie patchowanego botcore we frei. Dziki wszystkim za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy wgrywania oprogramowania SST do telefonu Siemens C60, który ma przeciętą ścieżkę testpoint na płycie głównej. Próby wgrania flasha kończą się komunikatem "Entering bot mode" i zatrzymaniem procesu lub błędem "bot file is not accepted" w programie Frei. Telefon po włączeniu podświetla wyświetlacz, a następnie się wyłącza, czasem wydając dźwięk bzzz, co sugeruje problem z softem lub baterią. Użytkownik podejrzewa rozładowaną baterię i planuje jej naładowanie. W dyskusji zwrócono uwagę, że przecięcie ścieżki testpoint powinno być delikatne, a zbyt głębokie może uszkodzić telefon. Zalecano sprawdzenie, czy ścieżka jest prawidłowo przecięta i czy w SST zaznaczono opcję testpoint. Ostatecznie problem rozwiązano przez wgranie patchowanego botcore za pomocą programu Frei, co pozwoliło na przywrócenie funkcjonalności telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA